07.04.2024 - 21:26 | Son Güncellenme:
Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz mi? Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyollar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla cumartesi sabah itibarıyla bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." dedi.
Bakan Uraloğlu, "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önemlerimizi aldık.Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası keseceğiz." ifadelerini de kullandı.
Uraloğlu ayrıca, tatilini Ankara- İstanbul ve İzmir'de geçirecek vatandaşlar için İstanbul'da; Marmaray, Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe- İstanbul Havalimanı- Arnavutköy Metro Hatları, Ankara'da; Başkent Ray ve İzmir'de İzban'ın ücretsiz olacağını duyurdu.
Bakan Uraloğlu, 5- 15 Nisan tarihleri arasında demiryolu taşımacılığında da hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenlerde kapasite artışına gidileceğini duyurdu.