12.12.2024 - 00:41 | Son Güncellenme:
Portekiz mutfağı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Bacalhau com Natas (Kremalı Morina Balığı) aroması ile öne çıkıyor. Peki, Bacalhau com Natas (Kremalı Morina Balığı) tarifi nedir ve nasıl yapılır? Bacalhau com Natas (Kremalı Morina Balığı) yapılışı ve püf noktaları nelerdir?
Malzemeler:
500 gram tuzlu morina balığı (bacalhau), tuzunu almak için önceden 12-24 saat suda bekletilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan, ince doğranmış
3 diş sarımsak, doğranmış
400 ml krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz (dikkatli ekleyin, çünkü balık zaten tuzlu olabilir)
Karabiber, damak zevkinize göre
1 su bardağı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz (süslemek için)
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Morina Balığını Hazırlayın:
Tuzlu morina balığının tuzunu almak için balığı büyük bir kaseye koyup üzerini su ile doldurun ve 12-24 saat arası suda bekletin. Suyu her birkaç saatte bir değiştirin. Sonrasında balığı sudan çıkarıp fazla suyunu süzün ve büyük parçalara ayırın.
Soğan ve Sarımsağı Soteleyin:
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar 5-7 dakika soteleyin.
Ardından sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin.
Bacalhau'yu Ekleyin:
Morina balığını tavaya ekleyin ve 5-10 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Balık tamamen pişene kadar karıştırmaya devam edin.
Kremalı Sosu Hazırlayın:
Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Unu ekleyin ve birkaç dakika, unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Ardından sütü ve kremayı ekleyin, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışıma tuz ve karabiber ekleyin.
İsteğe bağlı olarak, defne yaprağını da ekleyebilirsiniz.
Bütün Malzemeyi Birleştirin:
Kremalı sosu, balık ve soğan karışımına ekleyin. Karıştırarak, balığın kremalı sosla iyice karışmasını sağlayın.
Karışıma rendelenmiş peynir (parmesan veya kaşar) ekleyin ve karıştırın.
Fırına Verin:
Fırın tepsisini yağlayın ve bacalhau karışımını içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika, üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
Servis:
Fırından çıkardıktan sonra, üzerine doğranmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.