AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?
Öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını oyun fakat atmayın.
Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15-20 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız ayvaları derin bir fırın tepsisine alın toz şekeri, tarçını, karanfili ve suyu koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Yumuşayan ayvaları tepsiden alıp kaymak veya fındık ile servis edebilirsiniz.
AYVA TATLISI PÜF NOKTALARI
Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Daha sonra ayva tatlısı tarifini uygularken, ayvalarınızı kaynatırken içerisine çekirdeklerini ekleyin. Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır.
Ayvalarınızı limon ile ovmak, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.