200 gram kıyma
4-5 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Biberlerin baş kısmı tam koparılmadan çekirdekleri ayıklanır.
Biberler kaynar suda 3-4 dakika haşlanır.
Haşlanan biberler kenara alınarak dinlendirilir.
Zeytinyağında dolmalık fıstıklar kavrulur.
Sarımsak içine eklenir. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kıyma ilave edilerek kavrulur. Baharatlar ilave edilir.
Dolmalar harç ile doldurulur.
Sıvıyağ kızartılır.
Yumurta bir kapta çırpılır.
Hazırlanan dolmalar sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır.
Sıcakken servis edilir.