10.02.2025 - 17:55 | Son Güncellenme:
Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasına Galatasaray - Adana Demirspor arasındaki mücadele damga vurdu. Adana Demirspor, karşılaşmanın 30. dakikasında sahadan çekilme kararı aldı. Rams Park’ta oynanan maç, konuk takımın sahadan çekilmesiyle tatil edildi. Peki, takım sahadan çekilirse ne olur? Maçı yarıda bırakmanın cezası ne? İşte, Adana Demirspor'u bekleyen ceza hakkında detaylar...
Süper Lig'de oynanan Galatasaray - Adana Demirspor maçında Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Alper Avcı, oyuncularını sahadan çekme kararı aldı.
Adana Demirspor; Galatasaray’ın 11. dakikada kazandığı penaltı sonrasında yoğun tepki göstermişti. Uzun süre boyunca devam eden tartışmalara rağmen sarı-kırmızılılar, penaltıyı kullandı. 29. dakikada ise Mavi Şimşekler sahadan çekilme kenarı alındı.
Müsabakanın 33. dakikasında sahadan çekildi ve soyunma odasına gitti. Bu olayın ardından Galatasaraylı futbolcular sahada kaldı ve yedek oyuncular kısa süreli bir antrenman yaptı. Yaklaşık 25 dakika sonra stat hoparlörlerinden maçın hakemi Oğuzhan Çakır tarafından müsabakanın tatil edildiğinin anonsu yapıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karşılaşmayla ilgili kararı önümüzdeki günlerde verecek
Adana Demirspor'un cezası henüz netleşmedi. Konuya ilişkin nihai karar TFF tarafından verilecek. Ancak eski hakem Deniz Çoban, Adana Demirspor'un alacağı ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoban şu ifadeleri kullandı; "Galatasaray lehine verilen penaltı hatalıydı. Mertens rakibine ayağını takarak yere düşmüştü. Hakemi aldatmaya yönelik hareketten Mertens’e sarı kart verilmeliydi. Hakem yanıldı, penaltı verdi. Karar nasılsa “VAR’dan döner” diye düşünürken, VAR da oralı olmadı, müdahale etmedi. Hakem ekibi önemli bir hataya imza atmış oldu. Penaltı vuruşunun ardından maç devam ederken, Adana Demirspor sahadan çekildi. Buna benzer bir durum geçtiğimiz sene İstanbulspor Trabzonspor maçında da yaşanmıştı. Futbol Müsabaka Talimatında bu yaşananların yaptımı 24. maddede açıkça izah ediyor. Oynanan sezonda sahadan ilk kez çekilen takım 3-0 hükmen mağlup sayılıyor ve 3 puanı siliniyor."
İstanbulspor'un Trabzonspor ile geçtiğimiz sezon oynadığı maçta ev sahibi ekip sahadan çekilmişti. PFDK daha sonra İstanbulspor'u 3-0 hükmen mağlup ilan etmiş ve 3 puan silme cezası vermişti.
İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekmesi nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezasına çarptırılmıştı.