Bin adet Estağfirullah El Azim
Bin 1 adet ihlas Suresi
Bin adet La İlahe İllallah
Bin adet Salavat
Yüz adet Habinallahü Vegniğmel Vekil
Yüz adet Besmele
129 Adet Ya Latif
Berat Kandilinde Müslümanlar tövbe etmeye ve dua okumaya önem verir. Berat Kandili günü ve gecesi tesbih çekerken okunacak zikirler
"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"
Lâ ilâe illallah
Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed
Estağfirullah
Sübhanallah
Elhamdülillâh
Allahu ekber
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm
Allah tesbihlerini çekmenin sevabı büyüktür.
"Estağfirullah el azim ve etûbu ileyh" – (Bol bol istiğfar etmek, günahlardan arınmak için önemlidir.)
"Sübhanallahi ve bi hamdihi, sübhanallahil azim" – (Allah’ı tesbih etmek ve yüceltmek için söylenir.)
"La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah" – (Kelime-i Tevhid ile iman tazelemek büyük sevaptır.)
"Hasbünallahu ve ni’mel vekil" – (Allah’ın her şeye vekil olduğu bilinciyle tevekkül etmek için okunur.)
"Ya Latîf, Ya Rahman, Ya Rahîm" – (Allah’ın rahmetini ve merhametini dilemek için zikredilir.)
1.İstiğfar:
2.Salavat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)
3.Fatiha-i Şerife
4.Ayet'ül-Kürsî
5.Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)
6. 14 kere Yâsîn, Yâsîn … dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.(Yâsîn-i Şerîf'te 7 zahiri, 7 batini "Mübîn" vardır. Böylece o da 14 olur.)
7.İhlas-ı Şerif
8.Felak Sûresi
9.Nâs Sûresi
10. "Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." duası 14 kere.
11.Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). Salat-ı Münciye okumak daha efdaldir.