26.06.2023 - 00:54 | Son Güncellenme:
Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu 97. kez koşuldu. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşecek yarış öncesi heyecan bir hayli yüksekti. Yarışseverler bu koşuyu odaklanırken yarış sonrası "97. Gazi Koşusu kim kazandı? Hangi at birinci geldi?" sorusu peş peşe geliyor.
Yılların deneyimli yarış spikeri Yüksel Saymaz’ın anlattığı Gazi Koşusu, Demirören Medya Grubu adına Kanal D, D-Smart 82. Kanal Spor Smart 2 ve TAY TV’den canlı olarak ekrana geldi. Bugün 17.15’te start alan koşunun galibi Mehmet Kaya ile Urfa Aslanı oldu.
Türk yarışçılığının derbisi olan bu önemli randevunun bu yılki birincilik ikramiyesi 5 milyon TL olarak belirlendi. 97. Gazi Koşusu’nda ikinciye 2 milyon TL, üçüncüye 1 milyon TL, dördüncüye 500 bin TL ve beşinciye ise 250 bin TL ikramiye dağıtılacak. Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 7 milyon 848 bin TL’lik bir ikramiye kazanmış olacak. At sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise bu tutara yetiştiricilik primi de dahil olacak ve ödül 9 milyon 285 bin TL’ye ulaşacak.