HaberlerEt YemekleriEt pişirme önerileriEt pişirme önerileriEt pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir. İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...1 Besin zehirlenmesini önlemek için... Çiğ eti yıkamayınBu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.2 Ellerinizi yıkayın Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.3 Mutfak gereçlerini yıkayın Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.4 Çiğ eti diğer malzemelerden ayırın Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.5 Eti doğru derecede pişirin 145 derece: Biftek, dana eti, koyun eti, pirzola ve kızartma.160 derece: Kıyma165: Kümes hayvanları6 Et pişirirken yaşanan problemler ve çözümleri: Problem: Et tavaya yapışıyorÇözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin7 Problem: Et kahverengileşmiyorÇözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın8 Problem: Et kuruyorÇözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin9 Problem: Et fazla pişiyor / az pişiyorÇözüm: Etin içinin piştiğini anlamak için et termometresi kullanın10 Problem: Eşit pişmiyorÇözüm: Kalınlığını ayarlamak için dövün11 Problem: Etin içi ve dışı doğru oranda pişmiyorÇözüm: Fırında ön pişirme yaptıktan sonra ocağa alınDuygu Bay / PembeNar Özelet pişirme önerileriet kaç derecede pişeret pişirirken dikkat edilmesi gerekenler