Et pişirme önerileri
Et pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir. İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...
1

Besin zehirlenmesini önlemek için...
Çiğ eti yıkamayınBu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.
2

Ellerinizi yıkayın
Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.
3

Mutfak gereçlerini yıkayın
Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.
4

Çiğ eti diğer malzemelerden ayırın
Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.
5

Eti doğru derecede pişirin
145 derece: Biftek, dana eti, koyun eti, pirzola ve kızartma.160 derece: Kıyma165: Kümes hayvanları
6

Et pişirirken yaşanan problemler ve çözümleri:
Problem: Et tavaya yapışıyorÇözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin
7

Problem:
Et kahverengileşmiyorÇözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın
8

Problem:
Et kuruyorÇözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin
9

Problem:
Et fazla pişiyor / az pişiyorÇözüm: Etin içinin piştiğini anlamak için et termometresi kullanın
10

Problem:
Eşit pişmiyorÇözüm: Kalınlığını ayarlamak için dövün
11
