HaberlerYöresel TariflerErzincan yöresel yemek tarifleriErzincan yöresel yemek tarifleriErzincan yöre mutfağından sofranıza gelen lezzetler1 Erzincan yöresel lezzetleri bakımından zengin bir ilimizdir. Ancak yemekleri genellikle hamur işi ağrılıklıdır. Çorbalarından un ve kesme çorbası. Yemeklerinden keşkek, ziron, ısırgan aşı, tirit,ekşili köfte ,pişi , kete… Tatlılarından Erzincan lokumu ve gasefe oldukça ünlüdür.İşte sizlere Erzincan ilimizin nefis yöresel yemek tarifleri… 2 Un çorbası tarifi Un çorbası malzemeleri:- Yoğurt - Sarımsak- Tuz - Nane - Maydanoz- 1 buçuk su bardağı ev eriştesi - 1 adet soğan3 Un çorbası hazırlanışı: 1 litre suyu derin bir tencereye alın ve ocakta kaynattın. İçine bir buçuk su bardağı ince en eriştesi ilave edin. Hazırladığınız karışımı kıvam alıncaya kadar haşlayın. Daha sonra soğanı küp şeklinde doğrayarak yağlı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanı kaynayan karışıma ekleyebilirsiniz. İsteğe göre içerisine maydanoz ekleyebilirsiniz.Bir kenarda bir miktar yoğurdu suyla hafif çözdürdükten sonra çorbanın içine aktarıp iyice karıştırın. Son olarak nane ve tuz ekleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun…4 Isırgan aşı tarifi Isırgan aşı malzemeleri:- 1 bardak mısır unu - 8 diş sarımsak - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber- 50 gr tereyağı5 Isırgan aşı hazırlanışı: Isırganın yapraklarını dallarından ayırın. Yapraklarını yıkadıktan sonra 8 sardak suya ekleyerek iyice yumuşayana kadar kaynatın. Haşlama suyunun yarısını dökün. Diğer suyu içerisindeki yapraklarla beraber blenderdan geçirebilirsiniz.Daha sonra blendardan geçirdiğiniz karışımı ocağa alın. İçerisine mısır unu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tuz biber ve doğradığınız sarımsağı ekleyip birkaç dakika pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun...6 Erzincan lokumu tarifi Erzincan lokumu malzemeleri:- 1 bardak sıvı yağ- 1 bardak toz şeker- 125 gr margarin- 1 adet yumurta- Aldığı kadar un- 1 adet kabartma tozuÜzeri için;Pudra şekeri7 Erzincan lokumu hazırlanışı: Yumurta, margarin, sıvı yağ ve şeker karıştırılır. Üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak elde edilinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamuru tepsiye dizerek elinizle yayabilirsiniz. Üzerini düzeltip 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirebilirsiniz.Piştikten sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun…Erzincan meşhur yemekleriErzincan yemek tarifleri