Çocuk ve Kültür & SanatDiyetisyen olmak için neler gerekir?

Diyetisyen olmak için neler gerekir?

19.08.2024 - 13:31 | Son Güncellenme:

Diyetisyenler insanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için sağlıklı beslenme listesi hazırlar. Yiyeceklerin en doğru şekilde pişirilmesi ve tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan kişilerdir. Eğer sen de diyetisyen olup insanların ve toplumun daha sağlıklı olmasına yardımcı olmak istiyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.

Diyetisyen olmak için neler gerekir

Abur cubur yemek yerine meyve ve sebzeler senin ilgini daha çok çekiyorsa, yediğin şeyleri arkadaşlarınla paylaşıp onların da sağlıklı olmasını istiyorsan belki de diyetisyen olmak senin ruhunda vardır. 

Haberin Devamı

1- Diyetisyen olmaya karar verdiysen bunun için yapman gereken bazı şeyler var. Öncelikle üniversiteye geçmeden önceki lise yıllarında bu mesleğin senin için uygun olup olmadığını düşünmen ve çalışmalara başlaman lazım.

Diyetisyen olmak için neler gerekir

Karar vermekte zorlanıyorsan, aklında birden fazla seçenek varsa bunun için rehber öğretmenine yada kariyer koçlarına danışabilirsin.

2- Diyetisyen olabilmek için ilköğretim yıllarından itibaren özellikle lise yıllarında matematik ve fen bilgisi derslerine ağırlık vermelisin. Lise eğitiminden sonra sınava girerek üniversiteyi kazanmalısın.

Diyetisyen olmak için neler gerekir

Kazandığın üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde 4 yıl okuyarak diyetisyen olabilirsin.

3- Mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda beslenme eğitimcisi olabilir, sağlık kuruluşlarında klinik diyetisyen olabilir, özel beslenme ve spor merkezlerinde görev alabilir veya istersen kendi danışmanlık merkezini açabilirsin.