21.09.2021 - 09:19 | Son Güncellenme:
Malzemeleri hazırlayarak işe başlayalım:
2 yumurtanın akı (sarıları da sakla)
1 su bardağı ılık süt ve su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
4 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Kaşar peyniri
Üzerine sürmek için
Ayırdığın yumurta sarıları
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Yumurta akları, süt, sıvı yağ, ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştır.
2. Unu da ekle ve eline yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğur.
3. Hamuru cam ve çukur bir kaba koyarak 1,5 saat bekletmelisin. Bunu yaparken üstünü örtebilirsin.
4. Kabaran hamuru tezgaha koyup güzelce yoğur tekrar ve küçük parçalara böl. Her parçanın içine peynir koyup küçük toplar haline getir ve tepsiye yerleştir.
5. Hamur, 45 dakika da böyle beklemeli. Yine üstünü örtmeyi unutma.
6. Sonra tekrar kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı ile zeytinyağı karışımını sür ve 25 dakika fırında pişir. Fırını daha önceden ısıtmayı unutma.