17.07.2021 - 13:24 | Son Güncellenme:
Aslında yoğurt yapmak oldukça kolay. Sadece uyman gereken belirli püf noktaları var. Gel, adım adım anlatalım.
1. Öncelikle derin bir tencereye 1 litre çiğ sütü koymalı kaynamasını beklemelisin.
2. Süt, kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika boyunca daha kaynamasını sağlamalısın.
3. 15 dakika sonunda sütü alıp tezgahta soğumaya bırakmalısın.
4. Sütün sıcaklığı 7 saniye boyunca elin içinde kalabilecek sıcaklığa gelene kadar düşmeli. Bunun için serçe parmağını güzelce yıka ve süte batır. 7 saniye dayanabiliyorsan sütün istediğin kıvama gelmiştir.
5. Şimdi daha önceden oda sıcaklığına getirdiğin bir kaşık yoğurdu bir çatalla çırp ve sütten bir kaşık içine ekle ve karıştırmaya devam et. Burada amaç yoğurdu sıcak sütle yavaş yavaş ılık hale getirmek.
6. Şimdi tahta bir kaşıkla sütle sıvı hale getirdiğin yoğurdu tencerenin bir kenarından içeri dök ve karıştır. Sütün üstü kaymak tutmuş olabilir, o yüzden kenardan yapabilirsin bu işlemi.
7. Sütü istersen kapağı kapalı bir fırında istersen de tezgahta üzeri örtülü bir biçimde bir gece bekletmelisin. Sabah dolaba koymalısın. Birkaç saat soğuduktan sonra tüketebilirsin.