25.10.2021 - 14:24 | Son Güncellenme:
1. Osmanlı Devleti zamanında mutfağın gözde içeceklerinden biri olan salep, 8. yüzyıldan bu yana biliniyormuş.
2. Salep orkide kökünden elde ediliyormuş. Üretimi ise kolay değilmiş çünkü bir kilo salep üretebilmek için 2000’den fazla orkide kökü gerekiyormuş.
3. Çiçek açmış bir orkidenin toprak altında kalan kısımlarından çıkarılan salep, önce temizleniyormuş. Sonrasında süt ve su ile kaynatılıyor ve kurutularak toz haline getiriliyormuş.
4. Kış aylarında öksürük ve hastalıklar hayatımıza bolca giriyor. Salep ise göğsümüzü yumuşatarak öksürüğü azaltıyor ve besleyici değeriyle sağlıklı olmamıza yardımcı oluyormuş.