15.03.2021 - 11:03 | Son Güncellenme:
Gözleme tarifi bizden yapması senden. Tabii büyüklerinden yardım almayı unutma!
Öncelikle gerekli malzeme listesini paylaşalım:
Malzemeler
1 adet yufka
Beyaz peynir
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
1. Su ve yağı karıştır.
2. Büyük bir tepsiye yufkayı aç ve fırça yardımıyla yufkana sıvı karışımını sür.
3. Beyaz peynir ve kaşar peyniri karıştır. Yufkanın yarısına eşit miktarda dağıt.
4. Yufkanın boş kalan kısmını üste katla. Yufkanın üstünün kapalı olması ve açılmaması gerekiyor.
5. Yarım ay şeklindeki gözlemeni tavaya oturt. Tavanın altında kısık ateş aç ve ağzına bir kapak kapat.
6. Alt kısmı yeterince pişince gözlemeni çevir. Bunu bir büyüğünden yardım alarak yapmanda fayda var.
İki tarafı da piştiyse gözlemen hazır. Yanında taze sıkılmış bir portakal suyu ya da ayran çok iyi gider.