26.10.2021 - 16:35 | Son Güncellenme:
HAZIRLAN
Öncelikle küp şeker, bir bardak soğuk su, bir bardak da sıcak su hazırlamalısın. Bardaklardaki su eşit olmalı.
YAPMAYA BAŞLAYALIM!
Soğuk su olan bardağa bir küp şeker at ve karıştır. Şeker atmaya devam et ve karıştır tekrar. Şekerler bardağın dibinde toplanmaya başladığında dur. Kaç küp şeker attığını da saymayı unutma.
Şimdi sıra sıcak su dolu bardakta. Ona da şeker atmaya başla ve dibinde şeker birikmeye başladığında dur. Kaç şeker attığını da unutma.
HANGİSİNDE DAHA ÇOK KÜP ŞEKER ÇÖZÜLDÜ? NEDEN?
Sıcak suda daha çok çözüldü tabii ki. Çünkü sıcak suyun içerisinde daha hızlı hareket eden moleküller olmasıymış. Bu moleküler arasında büyük boşluklar olurmuş ve buraya daha çok şeker sığarmış.