D Harfiyle Başlayan Atasözleri Dilencinin Torbası Dolmaz

Dilencinin Torbası Dolmaz

28.11.2020 - 03:09 | Son Güncellenme:

Birilerinden yardım dilenen insanları anlatan en güzel sözlerden biri olarak dilencinin torbası dolmaz atasözü öne çıkıyor. Kısa ve özlü olması ile beraber cümle içinde veya tek başına değişik yerlerde kullanmak mümkün. Peki dilencinin torbası dolmaz atasözünün anlamı ne demek? Kısaca atasözü açıklaması.

Dilencinin Torbası Dolmaz

İnsanların yaptığı bazı yanlış hataları ve durumları imalı şekilde gösterebilen dilencinin torbası dolmaz atasözü, pek çok kişi tarafından gündelik yaşamda kullanılıyor. Siz de bu atasözünün anlamını öğrenerek zamanı geldiğinde değerlendirebilirsiniz.

Dilencinin Torbası Dolmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Oradan buradan yardım isteyerek ya da dilenerek geçim yolunu benimsemiş olan insanların istekleri hiç bitmez. Ayrıca verilen herhangi bir para veya durum ile doymazlar. Sürekli olarak başka şeyler isterler ve istekleri her geçen zaman daha fazla büyür.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Atalarımızdan gelecek nesillere aktarılan ve belli bir deneyim ile tecrübeye dayalı özlü sözlere atasözü denmektedir. Aynı zamanda nasihat ve doğruya yöneltme imkanı da veren bu güzel atasözleri, günümüzde tek başına veya cümle içerisinde amaca uygun farklı yerlerde değerlendirilmektedir.