26.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
Sosu hazırlamak için: Un, limon suyu, su ve şekeri tavada pişirin. HazırladıÇınız enginarı servis tabaÇına yerleştirin. Sosla beraber servis yapın. Orta boy bir tencerede havuç, arpacık soÇan, patates ve sarımsaÇı zeytinyaÇı ile kavurun. 2 bardak su ilave edin. Su kaynayınca enginarı tencereye yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pirişin. ZEYTİNYAĞLI, KARİDESLİ ENGİNAR 2 enginar 1 arpacık soÇan 1 küçük boy havuç 1 küçük boy patates 1 diş sarımsak 500 gr zeytinyaÇı Bir tutam tuz Bir tutam karabiber (4 KİŞİLİK) 25 gr unYarım bardak su 1 limon 5 gr tozşeker Sos için: Öncelikle tüm malzemeleri bir tavada zeytinyaÇı ile sote edin. Daha sonra hafif su ekleyerek pişirin; ardından mikserde püre haline getirin. Devamında ise dereotu, tuz ve biber ekleyerek kabak çiçeÇine doldurun ve yaklaşık beş dakika fırında pişirin. (4 KİŞİLİK) 4 kabak çiçeÇi 200 gr taze iç bakla 1 minik sarı havuç 1 minik soÇan 1 pancar kökü 1 buket dereotu 1 diş sarımsak 1 altın yapraÇı 1 fincan zeytinyaÇı tuz ve beyaz biber ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI ZEYTİNYAĞLI BABY ENGİNAR 4 minik enginar 1 minik havuç 5 arpacık soÇan 1 kırmızı patates 1 diş sarımsak 1 dilim haşlanmış ıstakoz 2 fincan zeytinyaÇı 1 çay kaşıÇı tozşeker 1 tatlı kaşıÇı limon salçası tuz ve beyaz biberBütün malzemeleri bir tencereye koyarak enginarlar ile birlikte pişirin ve soÇumaya bırakın. Ayrı bir yerde, yanına dilimlenmiş ıstakoz koyun ve servis yapın. (4 KİŞİLİK)