CaddeYeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi?

Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi?

08.09.2020 - 16:37 | Son Güncellenme:

Yeşil Yol filmi bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Orjinal ismi The Green Mile olan film 1999 yapımı bir dram filmidir. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Yeşil Yol filmi birçok alanda ödüle layık görülmüştür. Oldukça iri bir adam olan Coffey iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilmiştir. Hapishanenin gardiyanı olan Edgecomb'un Coffey'e gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile olaylar başlar. Peki Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosunda hangi isimler yer alıyor?

Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi

Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilen oldukça iri yarı bir adam olab Coffey, ürkütücü görüntüsüne rağmen oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyaya sahiptir. Hapishanenin baş gardiyanı olan Edgecomb'un kendisine gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile hikaye başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in doğa üstü güçleri sayesinde iyileşmesi ile olaylar gelişir.

Haberin Devamı

Edgecomb, Coffey'in ortaya çıkardığı mucizeler nedeniyle yaşaması gerektğine inanmaktadır. İşte Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

YEŞİL YOL FİLMİ KONUSU

Yeşil Yol (orijinal ismiyle The Green Mile) 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont'tur. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Film, En İyi Film Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Oldukça iri yarı biri adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'in, Coffey'in bu gücünün farkına varmasıyla Coffey'e olan düşünceleri tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.

Haberin Devamı

YEŞİL YOL FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Çekimlerin yapılacağı mekân olarak, şimdilerde artık kullanılmayan Tennessee Eyalet Hapishanesi karar kılınmıştır. İnfazların yapıldığı elektrikli sandalyenin tasarımı yapılırken New York`taki Sing Sing hapishanesindeki gerçeğinden yararlanmıştır.

YEŞİL YOL OYUNCU KADROSU

Tom Hanks (Paul Edgecomb)

David Morse (Brutus 'Brutal' Howell)

Bonnie Hunt (Jan Edgecomb)

Michael Clarke Duncan (John Coffey)

James Cromwell (Hal Moores)

Michael Jeter (Eduard 'Del' Delacroix)

Graham Greene (Arlen Bitterbuck)

Doug Hutchison (Percy Wetmore)