Cadde"Yarı açık" tuvalet kavgası

"Yarı açık" tuvalet kavgası

23.07.2010 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

Yarı açık tuvalet kavgası

Almanya’nın Hamburg kentine bağlı Altona ilçesinde yaşayanlar, ilçede iki yıl önce yapılan, "Fransız usulü" olarak nitelendirilen ve sadece erkeklerin kullandığı yarı açık tuvaletin kaldırılmasını istiyor.

Altona’daki esnaf ve çocuklu aileler, restoran ve kafelere yakın yerdeki tuvaletin çok sayıda sarhoş tarafından kullanılmasına tepki göstererek, bu tuvaletin kaldırılması için konunun Hamburg Eyalet Meclisinde gündeme getirilmesi için Altona bölgesi milletvekillerine çağrıda bulundu ve imza kampanyası başlatacaklarını belirtti.

Türk kafesinde garson olarak çalışan Yasin Çaparoğlu (29), tam karşımızdaki açık tuvalet bizi ve müşterilerimizi çok rahatsız ediyor. Bütün sokak kokuyor" dedi.

Altona sakinlerinden Filiz Kılıç da (25) tuvaletin bir an önce kaldırılmasını isteyerek, "Tuvalet açık olduğu için çocukları da rahatsız ediyor.

Pis bir görüntüsü var" diye tepki gösterdi.

Esnaf Kadir Altıntaş da (48) "25 yıldır Altona’da oturuyor ve burada çalışıyorum. Böyle çirkin görüntü görmedim. Bazı bayanlar rahatsız oluyor.

Çocuklar çirkin görüntüyü görmek zorunda kalıyor. Tam da gastronomi sektörünün ortasındaki bu tuvaletin kaldırılması için milletvekillerine çağrıda bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Türklerin yanı sıra Almanlar da tuvalete tepki gösteriyor. Devlet memuru Joachim Fleigl (56), tuvaletin hoş görüntüsü olmadığını, çevre sağlığını ve görüntüsünü bozduğunu söyledi.