CaddeVur patlasın, çal oynasın

Vur patlasın, çal oynasın

06.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Vur patlasın, çal oynasın

Bildiğiniz üzere yeni yıla ailemle girdim. İzmir maceralarımı PAZAR POSTASI'nda anlatacağım. İzmir'e gitmeden önce İstanbul'da ALFA Yayınları'nın ortağı sevgili Vedat Bayrak ve dünya güzeli eşi İkbal, arkadaşları Canan Şeker ve Sedat Bayrak ile birlikte, Zincirlikuyu'daki La Pergola'nın içinde yer alan Mastori'ye gittik. Yeni kitabım 'Yüreğim Hala Biten Aşkımıza Ağlıyor-Yaşanmış Şehir Hikayeleri 2' ALFA Yayınları'ndan çıktı. Kitabımın satışı 50 bine yaklaştı, şükürler olsun. Doğum günümde büyük patron Urfa AKP Milletvekili Faruk Bayrak bana çok şık bir telefon armağan etmişti. Bu kez de Vedat ve eşi İkbal, tasarımı İkbal'in babasına ait olan, Damla Kuyumculuk'un sahibi Musa Ruhbaş'a ait muhteşem bir pırlanta kolye hediye ettiler. Patronlardan yana şansım çok iyi valla. Yayın Yönetmenim Rıfat'ım Ababay'ım da doğum günümü unutmaz, gittiği yurt dışı seyahatlerinden, güzel gözlü zevceleri Süheyla Ababay ile birlikte mutlaka hediye getirir. Kıskananlar çatlasın. Ne diyordum?.. Evet, Mastori o akşam da tıklım tıklımdı. E eğlencesi bol, mezeleri lezzetli, atmosferi iyi, işin başında da yakışıklı arkadaşım Süslü Celal (Altınel) ile bu işi çok iyi bilen Ahmet Tanrıverdi var. Daha ne olsun?.. Yakında Ahmet Tanrıverdi'nin de Alfa'dan 'Barba'nın Mezeleri' adlı kitabı çıkacak. Her 15 günde bir değişen mezelerde Barba Ahmet (Tanrıverdi) kadar, aşçı Yusuf Şahin'in de emeği büyük. Palamut bol ya bu aralar... Kılçığı ve derisi yüzülmüş, lop etten yapılan palamut kavurması harika. Mastori'nin çok tutulan ana yemeği bu. Geçen haftanın değişik mezeleri arasında damardan işkembe turşusu, tarçınlı barbunya pilakisi, ada usulü kabak-havuç kızartması (yoğurtlu ve cevizli), lahana yaprağında midye dolması, dalak dolması, parfeli irmik helvasını sayabilirim. İnanmayacaksınız, hepsini tattım. Küçük rakı kadehlerindeki tığ işi zarflar dikkat çekici. İsteyenler minik bir ücretle bu kadehlere sahip olabiliyor. Mekanda Hayk Güzelkeçeciyan akordeon çalıyor. Türkçe, Rumca ve Ermenice şarkılar söylüyor. Eğlence, kanunda Kemal Gülşen'in çaldığı fasıl heyetinin katılımıyla doruğa çıkıyor. Kemanda İlker İngel, perküsyonda Tugay Dirol, tefte Mehmet Gülşen var. Müşteriler eşlik ediyor, eğlence artıyor. Konuklar arasında hepimizin yakından tanıdığı ünlü sanatçılar da olunca mini konserler başlıyor; Fedon, Gönül Yazar, Asu Maralman, Hayko. Bir de kuyruklu yıldız gibi bir görünüp bir kaybolan Erhan Akman'ın tenor sesiyle okuduğu 'Bir Tatlı Huzur' ayakta alkışlanıyor. Servis elemanları Kamil Şahin, Umut Mutlu, İsmail Kutlu. Kıyafetleri değişik; Bellerinde kuşak, yakalarında uzun fular. Güleryüzleriyle iyi hizmet sunuyorlar. Deneyimli şefler Turan Yaman ve Muharrem Güneş'in sıcak karşılaması da meyhane atmosferini renklendiriyor. Kişi başı fiyat 45 YTL. Telefon numarası (0212) 274 74 99. Mönüler değişiyor Circus Macar 2006, yaklaşık iki aydır Türkiye'de. Bu aralar Kadıköy'deki Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nin yanında. 22 Ocak'a kadar orada kalacak olan ve harikalar yaratan sirkin tanıtımını sevgili Ferya Tatlı yapıyor. Ben gitmedim ama gidenler bayıla bayıla anlatıyor. Bizim siteden pek çok çocuklu aile gitti, onlardan da duydum. Ferya da "Şenay Abla, izlemen lazım. Sıkılmaz, çok da eğlenirsin" diyor. Bakalım. Sirk, dünya turnesine çıkmış. 35'inci ülke, Türkiye. Ulu Sirk Organizasyon Şirketi ile anlaşarak İstanbul gösterini sürdüren Macar Sirki, kentimizde de durmadan dolaşıyor. Bayramda İstanbul'daysanız çoluk-çocuk kaçırmayın. Grup Yupa elemanları ip atlıyor, Bayan Beatric ve Bela midilli atlarıyla, develerle dolaşıyor, daha yürekli olanlar boa yılanlarıyla muhteşem dans şov yapıyor, köpekler çift kale futbol oynuyor. Sirk, 4 ay daha Türkiye'de. Biletler için telefon numarası (0216) 545 84 82. Haydi sirke! İşim nedeniyle tanıdığım çok insan var. Ama dostum, ailem kadar yakın olanlar bir elimin parmaklarını geçmez. Dostlarımın bu kadar az olmasına da memnunum zaten. Öyle yüze gülüp de arkadan laf etmesini hiç sevmem. Ama ne yazık ki çalıştığım ortam dahil, her yerde böyle insanlardan çok var. O nedenle dostlarıma elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışırım. Geçtiğimiz akşam kadim dostlarım sevgili Derya-Zafer Babacan, Zedpaş Medya Pazarlama Satış Direktörü olan güzel kızları Sinem Babacan ve aynı şirkette reklam-satış müdürü olan sevgili Didem ile yılbaşı yemeği yedik. Bu erken buluşmayı, yeni yılda her birimiz bir yerlerde olacağı için ayarladık. Yeniköy'deki Yelken Balık'ı tercih ettik. Patronlar Alican Duran ve Bülent Ilgaz çok yakışıklı çocuklar. Meze seçimini salon şefi Ali Acar, garson Ercan Kılıç'a bıraktık. Mutfak şefi Hüseyin Bektaş özel yemekleri arasında olan sütlü karides, balık mantısı, levrek dolma gönderdi. Ardından levrek ve lüfer ızgara karışık söyledik. Masamız pencere kenarındaydı. O nedenle biraz üşüdük ama Boğaz manzarası olağanüstüydü. Mekanın bir de barı var. Yemek öncesi ya da sonrası keyif çatabilirsiniz. Bu kez tatlı yemek yerine, tavşan kanı birer çay içtik. Yelken'in telefon numarası (0212) 262 94 90. Yeniköy'de Yelken İstanbul-Levent'teki Levazım Sitesi Yolu üzerinde, EF Uluslararası Lisan Okulu var. Bir arkadaşım, burada İngilizce öğreniyor. Öğretmenler bayağı başarılıymış. Arkadaşımla orada buluştuk. Ebru Şallı Tan da okulun öğrencilerindenmiş. . İngilizcesini ilerletmeye karar vermiş. Oğlu Beren'i annesine ve bakıcısına bırakıp haftanın iki günü okulun yolunu tutuyormuş. E öğrenmenin yaşı yok tabii. Bence Ebru bazılarına örnek olmalı. Ebru okullu oldu Çok sık gitmediğim halde Esentepe'deki Caretta favori mekanlarım arasındadır. Buranın müdavimlerinin başında, Lobby Halkla İlişkiler'in herkes tarafından çok sevilen patronu Ünal Uzun ağabeyimiz geliyor. Zaten ben de ilk kez onunla gitmiştim. Caretta'nın başında, sevgili doktorum Prof. Dr. Muzaffer Bayhan'ın eşi Leyla ve dünya şekeri oğlu Alper Bayhan var. Dekorasyon muhteşem. Mönüyü yenilemiş, harikalar yaratmışlar. 4.5 yıldır kalitesinden ödün vermeden başarılı bir hizmet sunan Caretta'nın yeni mönüsünde Akdeniz lezzetleri ağırlıkta. Öğle yemeklerinde ve barında çok renkli isimlere rastlayabilirsiniz. Akşamüstü iş çıkışı yorgunluğunuzu zengin kahve mönüsünden seçeneklerle atabilirsiniz. Benim favorilerime gelince; Fırınlanmış sebze buketi, limonlu pilav ve özel soslu deniz ürünleri şiş, zencefilli armut compate, tatlı-ekşi soslu karides ve yengeçli springroll. Bir de benim gibi sebze düşkünlerine roka çorbasını hararetle öneriyorum. Hatta özel olarak onu içmeye gidin, başka yerde yok. Ayrıca sıcak dana carpaccio, Caretta steak de denenmesi gereken lezzetler. Tatlıseverler için dondurmalı profiterol mükemmel. Profiterol topları, dondurma ile dolduruluyor. Sıcak çikolata sos ve kavrulmuş badem eşliğinde sunuluyor. Gerçekten harika. Böğürtlenli krem brule latte (bir çeşit sıcak muhallebi) de ikinci tercihiniz olabilir. Caretta, şirket yemeklerinin, nişan ve özel toplantıların vazgeçilmez adresi. Telefon numarası (0212) 288 65 93. sdudek@posta.com.tr Caretta'da lezzet şov

KEŞFETYENİ
2025 yılının acı vedaları! İlk üç ayda kaybettiğimiz ünlüler
2025 yılının acı vedaları! İlk üç ayda kaybettiğimiz ünlüler

Cadde | 01.04.2025 - 10:23

2025 yılının ilk üç ayında, birçok ünlü isim aramızdan ayrıldı. Kendi alanlarında büyük başarılara imza atmış usta sanatçılar, müzisyenler ve diğer ünlü figürler hayatını kaybetti. İşte, 2025 yılının ilk üç ayında aramızdan ayrılan o değerli isimler...