29.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:
ve Şefik Öztekin doğumgününün kutlandığı cuma gecesi Lailadaydım. Pazartesi sabah sizler adına bir kez daha teftiş ettim. İlave edilen mekanları gördüm, bazı restoran ve barların mönülerindeki lezzetleri tattım. Lailanın patronu sevgili arkadaşım Şefik Öztek ile cumartesi akşamı Zincirlikuyuda yeni açılan İtalyan restoranı La Pergolada kaynattık. Şefikin bu yıl eğlence yaşamıyla ilgili düşüncelerini de sayfamda bulacaksınız. İstanbul eğlence yaşamına damgasını vuran markalar arasında yer alan Lailanın bu akşamki sürprizi seksi dans gösterileri, havai fişekler ve deniz üzerinde yapılacak şov. Hani gidemeyenlere yaşanacakları nakletmek istedim. Çünkü provalar sırasında da oradaydım. Bu yıl Gün biter, Laila başlar sloganıyla ve bir hizmetli ordusuyla eğlenceseverlerin karşısına çıkacak mekan. Lailaya (0542) 444 11 11 numaralı telefondan ulaşabilir, ayrıca www.lailatv.com adresinden rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz. Evet efendim, geçtiğimiz yılın olay eğlence ünitesi Laila, 2002 yazına 2 yılın başarı çıtasını omuzlayarak giriyor. Bugün sanat, sosyete, iş, spor dünyasının pek çok ünlü ismi kuyruğa girecek ve Lailadaki değişiklikleri görecek. Ya da "Kim geldi, o ne giydi?", "Aman efendim, Celal Beyler de buradalarmış", "Aaaa Gamze Hanım, Botox yaptırmış gördün mü?" demek için orada olacaklar. Ama ben olmayacağım. Çünkü sosyeteye görücüye çıktığı Bir eğlence ordusu ve Moon Bar 30 kişilik hizmet, 15 kişilik teknik ekip görev yapacak. Halkla ilişkiler ve medya birimi derken yaklaşık 125 kişilik bir ordu, müşterilerin hizmetinde olacak. Tabii bu rakam sadece dış bölüm için geçerli. İçerdeki restoran ve barlarda ise 125 personel görev alacak. Bu yaz 2500 kişiyi ağırlamayı hedef alan Lailada benim en çok takılacağım yeri size söyleyeyim; Moon Bar. Buranın birebir sahibi Şefik Öztek. Niye birebir diyorum; çünkü Şefik, Lailayı Alarkodan kiralıyor, restoranlar da Şefikden. Ama Şefik bu yıl Moonu tek, Lounge Circusu ise sosyetenin gözde isimlerinden Esra Çavuşoğlu ile birlikteişletecek. Her gün 18.00-24.00 saatleri arasında açık olacak olan restoranlarda yemek rezervasyonları 20.00-22.00 ve 22.00-24.00 gibi alınacak. Hafta arası giriş ücretsiz. Hafta sonları ise 20 milyon alınacak. Gelelim Lailanın bu yılki popüler olabilecek barı Moona. Barın işletme müdürü Melisa Ağca. Melisayı, Paper Moon ve Nişantaşındaki Circusdan tanırsınız. Özellikle halkla ilişkilerde çok başarılı bir isimdir. O gün bana frozen mello adlı buzlu bir içki tattırdılar, acayip güzel. Tarifini verdiler ama şimdilik yazmamı istemediler. Başka neler mi var Moonda? Strawberry margarita, favori içkim Jack Daniels, Yılmat AŞ.nin ithalatını yaptığı Finlandiya vodkası ve yine Yılmatın yakışıklı patronu Burak Türecinin yurtdışından getirttiği, ben dahil herkesi sarhoş etmek içingördüğü yerde ısrarla ikramettiği Southern Comfort... Acayip kafa yapıyor, bilesiniz. Lailada 80 kişilik güvenlik, Park Şamdan, Lounge Circus, Mezzaluna oldu. Yıllarca Maçkada, özellikle öğle yemeklerinde eşimle-dostumla buluştuğum restoranların başında geliyor. Önceleri Ahmet ve Celal Çapa kardeşlerindi. Daha sonra kadroya Ersoy Çetin dahil oldu. Şimdilerde Ersoy Çetin işin başında. Geride bıraktığımız gecelerin birinde modanın duayeni sevgili Canan Yaka, genç işadamı kocası Ergin Tanca ile birlikte ayaküstü yemek yedik orada. Bana göre Park Şamdanın mönüsündeki favori lezzetler puf böreği, yoğurtlu kebap, şarap soslu bonfile veEtiler Şamdanda da yemeye doyamadığım kaymaklı ekmek kadayıfı. O gün hemen bir tane götürdüm valla. Nişantaşının değişmez İtalyan restoranlarından Mezzaluna da bu yıl Lailanın içinde. Geçen yıl hesaplı mönüsüyle genç kuşağın in yerlerinden biri olan Mezzalunanın sahibi Cihan Bingöl. 7 yıldır hizmette olan mekanın menajeri Mustafa Çilingir. Lailadaki mönüyü yaza uygun olarak hafif tutmuşlar. Agnolotti, linguine, pizza Mezzaluna. Ben mi ne yiyorum? Levrek balık agnolotti, karides, kalamar, parmezan ve mozzeralladan meydana gelen pizza mediterranea, tatlılardan da panna cotta. Bu yıl ancak üç kez gidebildiğim Lounge Circus, Lailaya taşınan yeni bir mekan. Esra Çavuşoğlu ve Şefik Öztek mekanın ortakları. Dünya mutfağının özel tatlarının yer aldığı mönüde tortillo ekmeği ile birlikte Pekin ördeği, Vietnam usulü karides salatası, deniz taraklı risotto ve çikolatalı kekler iddialı, öneririm. Üçü de bildiğim, tanıdığım yerler. Hele Park Şamdan artık klasik Viva Mexico, Cafe Rouge ve Le Select bu yıl Lailanın içinde. Hem de en güzel yerinde. Yaz aylarında oraya sık giderim. Neden mi? Sahibi, soyadı gibi koç bir adam. Kemal Koçu 20 senedir tanırım; taviz vermeyen, sağlam karakterli dostumdur. Üstelik ne poposu kalktı ne nankörlük yaptı. Bu yüzden övgüyü hak ediyor. Le Select orta yaş ve üstünde olan ünlü isimlerin değişmez mekanı. Uluslararası mutfağa sahip. Özel yemekleri arasında beğendili kuzu dilimleri, keçi peynirli salata, kuşkonmazlı somon füme, bezelye ve şarap soslu bonfile, kıtır pideli dana ve kuzu eti, domates ve yoğurt katkılı yaz kebabı var. Kemal ısrar edince kaşla göz arasında tattım. Tatlılar arasından seçtiğim örnek ise felaket güzel birşeydi; sütlü ve bitter çikolata, kestane, mus, vanilyalı dondurma eşliğinde sunulan çınar yaprağında mus üçlüsü. Sevgili Rifat Ababayın bayıldığı browni de vanilyalı ve çikolatalı sos eşliğinde olağanüstüydü. Meşhur Cafe Rougeun Bağdat Caddesindeki şubesine iki kez gittim, ne yazık ki ikisinde de kapalıydı. Yazlığına kısmet oldu. Kışlığında yemek vardı. Laila içindeki Cafe Rougeda ise sadece içecek var. Taze meyve sularıyla hazırlanmış tropikal kokteyller, özellikle de mojito öne çıkacak içkiler arasında. Mekanın sahipleri Hakan Özkaykı, güzel manken Nefise Karatay ve Özlem Borgonovi. Bu üçlünün yine Laila içinde yeni açılacak bir mekanı daha var; Viva Mexico. Adından da anlaşılacağı üzere Meksika yemekleri ağırlıkta. Garsonlar Meksika kıyafetleri eşliğinde hizmet veriyor. Mönüden seçtiklerime gelince; caesar salatası 14.5, unlu tortilla içine özel enchilada malzemesi, tavuk veya dana bonfile üzerine eritilmiş peynir ilavesiyle servis edilen ünlü bir Meksika yemeği enchiladas 22.5, etli fajita 22.5 milyon. Tatlı çeşitleri ise 7.5-10.5 milyon arasında değişiyor. Nefise, fiyatlarının yüksek olmasını malzemenin pahalı olmasına bağlıyor. Efendim, açılış öncesi sizleri Şenay Düdek farkıyla bilgilendirdim. Yakında dedikodulara hazır olun, en kötü gününüz benimkinden iyi olsun. 1993den beri servisinden, lezzetinden ödün vermedi Le Select. Şamdan, Park Şamdan, 29 gibi klasikleşen Le Select Sektörde rekabet eşittir hareket şöyle yaptı; "Laila 2000de kapısını açtığı günden beri Türkiyenin eğlence yaşamında bir sektör oldu ve zirveye oturdu. Bu yıl da iddialıyız. Ben sektörün hareketli olmasından yanayım, çünkü neredehareket orada bereket. Bacasız fabrika olarak tanımlanan turizm alanında,kaliteli ve zengin turisti eğlence sektörüne çekerek devletin kazanmasını sağlıyoruz.Bu yıl fiyatları makul tutacağız,herkesin eğlenmesini sağlayacağız. Hafta sonu giriş geçen yıl olduğu gibi20 milyon. Ama kapıda giyim, kuşam konusunda daha dikkatli davranacağız.Don-gömlek Lailaya girilmeyecek. Yani insanlar kendilerine çeki-düzen verecekler". Son yıllarda İstanbul eğlence hayatının çok konuşulan isimlerinden biri, yakın arkadaşım Şefik Öztek. Hemen belirteyim; bu köşede herkes eşit muamele görecek. Lailadan sonra Reina, ardından da Hammam ve diğer eğlence yerlerini yeni konseptleri ile bu sayfada bulacaksınız. Amaç; doğru dürüst gazetecilik, temiz magazincilik. İş hayatına ailesinin tekstil şirketinde başlayan Şefik Öztek bugün 38 yaşında ve iki erkek çocuk babası. Şefik eğlence dünyasına, 1996 yılında, Ortaköydeki Turkuaz adlı restoranla adım attı. Sonra Buddha Bar ve Pashanın yerine Lailayı açarak eğlence dünyasında markalaştı. Bu yılın değerlendirmesini Şefikin tercihleri Eğlence hayatını seven Şefik öğle yemeklerinde Park Şamdan, Armani Cafe, Le Select, Mezzalunayı tercih ediyor. Gece ise Paper Moon, Şamdan, Ulus 29, Cafe Rouge, Hammam, People gibi mekanlarda eğlenmeyi seviyor. Spor, hobileri arasında. Bu sayede son aylarda 20 kilo verdi. Özel yaşamında karda yürüyüp izini belli etmeyen Şefik Öztek bir haftadır ünlü bir mankenle cepten mesajlaşıyor. Tanık olduğum için benim yazmam yakışık almaz, paparazziler bulsun. Yazara e-mail: sdudek@simge.com.tr