10.05.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Efendim, öyle sabahları saat 05.30'da kalkıp da POSTA'daki köşemizi ihmal ettiğimiz yok. Tam gaz yine çalışıyoruz. İnanın çoğu zaman bu çalışma günde 19 saati buluyor. Böyle koşturmanın sonunda diyeceksiniz ki "Köşeyi döneceksin." Yok valla, öyle birilerinin aldığı gibi milyon dolarlar kazanmıyorum. Zaten amacım kariyerimde iyi şeyler yapmak ve başarılı olmak. Gerisi hikaye. Neyse gelelim sadede. Hafta sonu yakışıklı kavalyem ve Çapa Group'un Marka Koordinatörü sevgili Ali Sayar ile birlikte Süzer Plaza'nın S-mall katında yer alan Frederic's'e gittik. Yediklerimizi, içtiklerimizi sonra yazacağım. Buranın patronu sevgili Tolga Atalay'ı tanıyorsunuz. Bebek'te son günlerin gözdesi Lulu's, Margaux, La Pergola olmak üzere pek çok restoranın mönüsünü hazırlıyor. Tolga Atalay bu yaz Sortie'nin içinde Parma adlı bir İtalyan restoranı açıyor. Parma'nın bir şubesi de Pizza Di Parma olarak Kilyos'taki bu yıl Kaya İnşaat tarafından işletilecek olan Solar Beach'in içinde açılacak. Burada odun ateşinde pizzalar hazırlanacak. Yine Solar Beach'in içine 5 ayrı konsept yerleştirecekler. Biri Algida'nın sponsoru olduğu Ice Crema, diğeri de salata ve sandviç çeşitleri üzerine T Packed Tastes Bar. Ayrıca Sandy's cheese cake, 12 çeşit cheese cake'in yer aldığı bir cafe olacak. İki yıl önce Sezar Otelleri'nin patronu sevgili Ergun Berksoy Ağabeyim ile yaptığımız Miami seyahati sırasında gittiğim, buranın en güzel beach&bar&restoranı olan, Cannes'daki şubesinde de eğlendiğim Nicci'deki VIP localarının benzerleri Kilyos Solar Beach'in içinde yer alacak. Yine bir noodle (Japonlar'ın makarnası) bar açılacak. Bu noodle barında Amerikan usulü karton noodle boxlar yer alacak. Boxların üzerinde 22 ayrı malzeme olacak. 25 kişilik tek masa var. Masanın başında Çinli usta. Lake (göl) ördekleri asılı duruyor. Karton kutuların üstünde çarpıları müşteri kendi atıyor ve kendi noodle'ınızı kendiniz yaratıyorsunuz. Acılı, körili, et-tavuklu, sebzeli, ördekli, karidesli... Tolga yaz bombalarını şöyle anlatıyor: "Solar Beach'in içinde Okka Expres diye bir yer açıyoruz. Okka Expres daha çok paket ve dürüm ağırlıklı. Bunların paket servisi dizaynını Yunan bir tasarımcı yapıyor. Bizim için hoş oldu. İçki var ama meze yok. Özel davetler için bir yer olacak. Bunun dışında Kalyon'un içinde de Okka diye bir yer olacak. Okka Expres'ten farklı olarak meze çeşitleri var. Okka Kebap da diyebiliriz! 4-5 yıldır geliştirdiğimiz Türk usulü et projesi olacak. Sağlık trendlerini biraz dikkate almış, kuyruk yağ oranı düşük. Bunun içinde şiş türleri var, her şey şişte hazırlanıyor. Bir de döner var. Şişte hazırlanan ürünleri kemikli, parça ve zırhlanmış şişler diye üçe böldük. Okka adını koyarken ağırlık biriminden esinlendik. 1283 grama denk geliyor. 'Okka okka et yedik' gibi. Bir de basit bir kelime. Her dilde aynı okunuyor. Yunanistan'da da aynı ağırlık birimi kullanılıyormuş." Cannes ve Miami'deki Nicci'nin benzeri Son anda bir terslik olmazsa 30 Mayıs'ta Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Kanyon'un içinde Wagamama, Hakkasan, Nobu, Harvey Nicholson gibi uluslararası restoran ve giyim firmaları olacak. Kanyon'da mönüsü kebap olan Tolga'nın Okka'sı da yer alacak. Burada 7 çeşit meze ve tatlı mönüsü ayrı tutulacak. Mimarisini Eşit Dizayn, Burak ve Serkan'ın üstlendiği 'Okka' bir kebapçıya benzemeyecek. Çok modern bir dizayna sahip olacak. 5.5 metre tavan yüksekliğinin yanı sıra yerlerde sanal halı motifleri olacak. Tolga "Guiness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapacağız. Çünkü dünyadaki en büyük restoran tablosu burada. 30 metrekare. Resim 16'ncı yüzyıldaki Osmanlılar'ın avlanma sahnesi olacak. Üç tane Azerbaycanlı hanım tabloyu yapıyor. Bittiğinde dünyanın en büyük tablosu olacak. Okka'nın işletme müdürü Gürkan Tepe, Parma'nın Fahrettin Türkmen, Solar Beach, Frederic's'in koordinatörü de Oğuz Türkmen olacak." Kanyon 30 Mayıs'ta hazır Benim sevgili dostlarım arasında THY'nin yakışıklı Basın Koordinatörü Ali Genç, güzel eşi Şerare, Kanal D'de dizi olarak yayınlanan 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri 2' adlı kitabımı çıkarttığım ALFA Yayınları'nın patronu Vedat ile güzel eşi İkbal Bayrak var. Geçen akşam Ali, "Hep Arnavutköy'deki balık lokantalarına takılıyorsun. Seni bir yere götüreceğim. Manzara da enfes, Ege mezeleri de" deyince peşine takıldım. Bu kez de değişik bir yer olsun istedim. Barba Giritli Balık Lokantası; 20'yi aşan meze çeşitleri, taze mevsim balıkları, özel tatlıları, panaromik manzarası ve kişiye özel hizmet anlayışıyla Haliç Kıyısı'nda İstanbullular'ı bekliyor. 2003 yılından beri hizmet veren ve işletmesi Umut Alıcıoğlu tarafından yapılan Barba Giritli'de kullanılan malzemeler özel olarak Ege, Akdeniz, Rodos ve Girit Adası'ndan getirtiliyor. Örneğin, otlar İzmir, Ayvalık ve Bodrum'dan, zeytinyağı Ayvalık ve Girit Adası'ndan, yeşil zeytin Rodos Adası'ndan, peynir Ezine'den... Böylece her gün taze ve özenle hazırlanan Girit ezmesi, cevizli yeşil zeytin, maş piyazı, zeytinyağlı dolma, deniz börülcesi, radika ve burada sayamayacağım çeşitler arasından seçim yapmak zorlaşıyor. Zaten o gece de öyle oldu ve canım balığa yer kalmadı. Haliç manzarasında Barba Giritli Balık Ben kalkan ve levreği çok severim. Ama o gün ancak avuç içi kadar bir kalkanı zorla yedim. Halbuki çok lezzetli ve tazeydi. Mezeler ve ara sıcaklarla yapılan başlangıçtan sonra mevsim balıklarından birine içki ve taze salata eşlik ediyor. Tatlı ve kahveyle sonlanan yemekte bir kişi ortalama 45-60 YTL arasında hesap ödüyor. Dört katlı, Haliç'teki Tekel'in eski Tütün Borsası olarak kullandığı binada konuklarını ağırlayan Barba Giritli'de, hijyen de çok başarılı. Lokantanın salonlarından ve balkonundan, Galata Kulesi'nden Topkapı Sarayı'na, Sarayburnu'ndan Haydarpaşa'ya kadar uzanan geniş ve muhteşem İstanbul panaromasını seyretmeye doyum olmuyor. İçtiğiniz rakının dublelerini bile fark etmiyorsunuz. Burası gruplar için özel mönü ve fiyat da uyguluyor. Tel: (0212) 533 18 66. Fiyatlar 45-60 YTL Erol-Varol Kaynar kardeşler ile Türkiye'nin en büyük içki ithalatçılarından olan bt'nin yakışıklı patronu Burak Türeci'nin sahip olduğu Sortie, bildiğiniz üzere Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın en gözde eğlence yeri olan restoran&bar Supper Club ile 10 yıllığına anlaşma imzaladı. Yazın Kuruçeşme'de Sortie'nin içinde yer alacak olan Supper Club'ın yanı sıra bu yaz Bodrum'da da Supper Club Beach rüzgarı esecek. Nerede mi? Geçen yıl çeşitli olaylara neden olan Tampa'nın hemen bitişiğinde Eren Talu'ya ait olan iskelede. Ne diyeyim, hayırlısı olsun tabii ki! Supper Club Beach Bodrum'da kısa...kısa... Reina'nın patronu ve benim de güzel arkadaşım Mehmet Koçarslan'ın kısmen de olsa morali biraz yerine geldi. İşletme ortağı Ali Ünal ve tüm ekip dün kışlık Reina'yı açtılar. Kuruçeşme'nin kraliçesi yazlık Reina ise kısmetse 21 Mayıs'ta açılacak. İçinde kebabın Türkiye'deki markalarından Köşebaşı, kalitenin adı Park Şamdan, Nişantaşı'nın gözde bar ve restoranı Niş, balıkta G By Karaf, Çin'de Dragon ve İtalyan ile dünya mutfağında Reina'nın kendi restoranı olacak. Ayrıca Memo'nun bir bombası daha var. Ama onu da yakında yine benden öğreneceksiniz. Reina 21 Mayıs'ta açılıyorrr Kanal D'de daha ilk bölümüyle büyük izleyici kitlesine sahip olan 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri' adlı dizinin başrol oyuncularından Şevval Sam, 2007 yılının sonunda uluslararası bir proje ile müziğiyle dünya starlığına oynayacak. Birkaç yabancı şarkıcıyla görüşmelerde bulunmak üzere geçtiğimiz hafta İtalya'ya giden Şevval Sam maddi riski düşünmediğini belirterek yapacağı projeyle ilgili şöyle konuştu: "Gerçekleştireceğimiz projenin Avrupa'da daha çok karşılığı var. Çünkü Tükiye, Hindistan ve Çin'de yabancı, mekanik müzik dinlenme oranı ne yazık ki yüzde 7. Büyük emek var yaptığımız işte. Şansımı önce yurt dışında denemek istiyorum". Şevval Sam sesiyle dünya starlığına oynuyor O yoğun tempo içinde bu hafta çok güzel bir film izledim sevgili kavalyem Ali Sayar ile birlikte Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi içinde yer alan Megaplex Sinemaları'nda. Buranın perdesi olay, ses de öyle. İzlediğim film bir polisiye-gerilim. 'İçerideki Adam'. Denzel Washington, Clive Owen ve Jodie Foster'ın başrollerini paylaştığı filmi mutlaka izleyin. Levent Yüksel yine yapmış yapacağını ve muhteşem bir albüm çıkarmış. Adı 'Kadın Şarkıları'. Keyifle dinliyorum. Reha Çamuroğlu'ndan yine ses getirecek bir roman 'Kalem Efendisi'. Everest Yayınları'ndan çıktı. Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş döneminin bir panaroması olan kitap çok konuşulup tartışılacak. Bir albüm, kitap ve film Efendim, tam Sofa Oteli'nin karşısında, Şişli Terakki Vakfı'na ait olan otoparkın bulunduğu yer artık alışveriş merkezi oluyor. Gülaylar Altın tarafından gerçekleştirilecek projenin en önemli yanı Tuus'a rakip bir restoran ve barın gelmesi. Çünkü beş katlı alışveriş merkezinin teras katı muhteşem bir restoran&bar&club olacak. sdudek@posta.com.tr Gülaylar Altın da eğlence dünyasında