CaddeSon dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti!

Son dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti!

27.08.2024 - 16:21 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevil Üstekin'den acı haber geldi. 'Kapıcılar Kralı' ve 'Mahallenin Muhtarları' gibi unutulmaz projelerde kamera karşısına geçen Sevil Üstekin yaşamını yitirdi.

Son dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

'Müzevir Müzeyyen' lakabıyla hafızalara kazınan Sevil Üstekin, 79 yaşında yaşama veda etti. Kemal Sunal'la 'Kapıcılar Kralı' filminde birlikte rol alan ismin vefatı Film-San Vakfı tarafından duyuruldu.

Haberin Devamı

Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz

Son dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okudu. Muhsin Ertuğrul'un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) 3 yıl eğitim gördü.

1969'da 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyunuyla profesyonel oldu. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı. Burada tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan İsmet Üstekin ile evlendi.

Son dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Kemal Sunal ile 'Kapıcılar Kralı' filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. 'Şaban Oğlu Şaban', 'İyi Aile Çocuğu', 'Garip ve Şalvar Davası' filmlerinde de oynadı.

Son dakika: Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Haberin Devamı

1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisinde 10 yıl süreyle Müzevir Müzeyyen karakterini canlandırdı. Daha sonra ise 'Koçum Benim', 'Erkeksen Seyret' ve 'Memur Muzaffer' dizilerinde rol aldı. 2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan 'Yerden Yüksek' dizisinde Ülfet Nine rolünü canlandı.

Yazarlar