Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT 1’in günlük dizisi ‘Adını Sen Koy’da Zehra, (Hazal Subaşı) taksi çağırıyor.
“Taksi istiyorum.” diyor. Duraktaki abimiz herhalde “Hemen mi?” diyor. Zehra: “Evet hemen.” Taksi hemen gelsin diye çağrılır benim bildiğim!

Sanatsal moda

TAKSi HEMEN GELSiN
Lifetime kanalında Özge Ulusoy’un sunduğu ‘Lifestyle’ programının konuğu modacı Erol Albayrak. Şöyle bir alt yazıyla karşılaştım: “Sanatsal modayı modernize edemezsen ancak müze açarsın kendine.”

Patron karikatürü

‘No: 309’ dizisinde Erol ve Filiz’in iş yeri halleri ekrana geldi. “Erool çok sıkıldım. Boş boş oturuyoruz” diyor Filiz. Erol: “Biz insanlara boş boş oturmasınlar diye para vereceğiz. Biz boş boş oturacağız.”

Filiz: “Ben de çalışalım, çalışalım demiyorum. Mesela iki tane eleman gelsin azarlıyayım. Hata yapan yok mu, kovayım ben. Babamın şirketinde en sevdiğim iş buydu.”

Haberin Devamı

Veciz bir söz

TRT Türk’te Elif Saygılıer’in ‘Ekonomi 7/24 program tanıtımında kulağıma geldi: “Yaşam felsefesi ise verdiğiniz kadar varsınız.” Cevabı para olmalı!

Ülkede güzel şeyler oluyor

FOX haberlerden: “16 ülkede yapılan Küresel Estetik Trendleri’ araştırması cilt bakımına en çok para harcayan ülke sıralamasında Türkiye’deki kadınlar dördüncü sırada.” Güzelliğe ayda ortalama 150 TL harcanıyormuş ülkemizde. Haberin sonunda kaşlarını yaptırıp sonra sildiren bir kadın, şöyle özetliyordu: “Bir araba parası harcadım.”

'Bir dinle beni'

Dizilerimizde sık rastladığımız bir diyalog başlangıcı. Ev ahalisi: “Anlatmaya başlasa karşıdaki dinleyecek. Bu cümleyle giriş yapınca itiraz geliyor çünkü.” Senaristler ‘bir dinle beni’ cümlesinden vazgeçmeyi düşünür mü?

TAKSi HEMEN GELSiN

Yine boş

Rize’ye Beşiktaş gelmiş, tribünler boş. Bir nedeni vardır!