Ne rekabet olacak falan diyorlardı. Tabii ki izlenme oranları ortada. Ama içerikte, dağ fare doğurdu. Ne ‘Babam ve Ailesi’ ne de ‘İçerde’... ‘Paramparça’, düşe kalka kendi içinde bir bütünlüğü, diziye alışmış oyuncuları ve rejisiyle gidiyor. Öte yandan aynı
şekilde ‘Kırgın Çiçekler’. ‘İçerde’ son bölümünde, böyle sıradan yerli dizi formatına dönelim diye pek bir uğraştı.
Ülkenin yeni genç starları olarak sunulan kardeşlerimiz, herhangi bir dizi kıvamına girdiler. Onların hatası değil. ‘Ezel’ karşılaştırması yapıldı. İlk iki bölüm soru işaretleri vardı. İlk bölümde, muhteşem oyununu yazdığım Celal Duman (Çetin Tekindor) giderek karikatür mafya babası haline geliyor. Hiçbir heybeti yok. Kara mizah bir mafya filminin babası olabilir.
FİLMLERİN DİZİ GİBİ OLMASI
FOX’ta ‘Nadide Hayat’ filmi vardı. Demet Akbağ aldı götürdü filmi. Epey güldüğümüz sahneler mevcuttu. ‘Film iyi miydi?’ Ne anlamsız bir soru. “Filmlerin dizi, dizilerin film olduğunu anladık” dedi bizimkiler. Film, üç reklam kuşağına bölünmüş. Son kuşakta (22.30’da bitti) filmin final sahnesi geliyor. Bu numarayı eskiden dizilerde yaparlardı. Şimdi diziyi kemiksiz iki saat oynatıyorlar. Neredeyse reklam almayacaklar!
ARDA’NIN MALZEMELERİ
TV 8’de ‘Arda’nın Mutfağı’nda, fajita (etin en güzel bölümü, İspanyolca ve bir Meksika yemeği) tarifi vardı. Etlerin sosu için “Ufak lezzet dokunuşları” diyerek Arda Türkmen önce, soya sonra da vorçester (worcestershire) sosu ekledi. Ev ahalisi, “Bizim Buca’da hadi bul bakalım” dedi. Sanki bizi duymuş gibi Türkmen, bulamazsanız balzamik sirkeyle de dokunuş yapılabileceğini söyledi.
Lime yerine limon
Türkmen sonra, “Biraz aside ihtiyaç var” dedi. Biz, limon bekliyorduk, lime sıkmaya başladı. Çok zor bulunan bir limon çeşidi. Arda Bey, “Pazardan aldığınızda yeşil olmasına rağmen limon mu, lime mi diye merak ediyorsanız kestiğiniz zaman çekirdeksizse lime, yoksa sizi kandırmış olabilirler” dedi. Benim okuduğum kısa bilgiler, limenin sadece Alanya’da sınırlı miktarda üretildiğini gösteriyor. Yani pazarda limonun arasına karışması mümkün bile değil! Sanki sesi duymuş gibi, “Arda’nın mutfağında kesinlikle bunu kullanacaksınız diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum” dedi ustamız ve limonla idare edeceğimizi ima etmiş oldu.
Meksika yerine barbunya
Sıra geldi kıymalı Meksika fasulyesine. Türkmen, “Barbunya fasulyesinde de hemen hemen aynı verimi alabilirsiniz” dedi. Tariflerde fajitanın et sosu, sirkeli limonlu ‘yerli usul’ oldu. Meksika’nın fasulyesi, yerini kıymalı barbunyaya bıraktı!