Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV8’de Yılmaz Morgül’ün ‘Mutlu Günler Türkiye’ adlı sabah programı başladı. Konuk Mahmut Tuncer, İbrahim Tatlıses’e uçakta nasıl 200 marka biber sattığını anlattı. 1986 yılında olmuş bu olay. Yılmaz Bey merak etti sordu:

“O zaman marktı değil mi, euro yok.” Önemli bir ayrıntıydı. Mahmut Tuncer için vesile oldu, Avrupa Birliği’nin halini özetledi: “Avrupa Birliği diye bir şey yoktu o zaman. Zaten şimdi de yok. Adı var, kendi yok."

Havadan ve sudan nasıl para kazanılır?

“Hani bir atasözü var, ‘İnsanlar havadan sudan para kazanıyor’ diye. Havadan para kazanan ilk benim. Bundan sonra sular şişelere koyulup satılmaya başlandı yani, sudan para kazanmaya başladılar. Dolayısıyla atasözünü gerçekleştirmiştik olduk” dedi Tuncer. Altı çizilesi bir saptamaydı. Bu sözler stüdyoda alkışlarla karşılandı ve ülke tarihinde yerini aldı.

Haberin Devamı

AMAN BARIŞTILAR

Safiye Hanım’la Faik Bey’in ayrıldığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. ‘Duymayan Kalmasın’da sabahın erken saatlerinde Safiye Hanım yerini almıştı. Programa telefonla Faik Bey bağlandı. “Ömür boyu seninle birlikte olmak istiyorum. Star ailesi, kızlarımız bizleri barıştırdı” diyerek noktayı koydu. Biz de rahatladık. Faik Bey’in “Kendilerine reyting kavgasında bol şanslar diliyorum” diye iyi dileklerde bulunması pek manidardı.

Refresh olmak

Ekip de mutluydu tabii ki. Bunu en güzel Seren Serengil ifade etti: “Kendisi itiraf etti sevdiğini. Rifreş (Refresh) olduk. Olayı tekrardan yeniledik, her şey çok güzel olacak.”
Biz de aynen Seren Hanım, ev ahalisi olarak ‘fresh’tik ‘refresh’ olduk!

TEŞEKKÜRLER TRT MÜZİK

TRT Müzik, ‘23. İstanbul Caz Festivali’nden konserler yayınlıyor. 2000’lerin Aretha Franklin’i olarak anılan Joss Stone konseri bu akşam saat 23.40’ta yayınlanıyor.
Hep söylerim bizim de bir ‘Mezzo’ kanalımız olsa diye. Caz, klasik, alternatif rock ve etnik müzik karışımı bir kanal mesela. Küçük bir örnek olsa da TRT Müzik’e teşekkürler.

‘3 TL’YE DÖNER YENMEZ’

Sabah ‘Her Şey Dahil’de karşımızda döner vardı. Alişan sordu: “3 TL’ye döner yenir mi?” Döner ustası Serkan Kutlu anlattı: Hayvanın iç yağlarını renklendiricilerle et görünümüne kavuşturuyorlar. Soya sosuyla da etin dağılmasını önlüyorlar. Tadı örtmek için de patates domates koyuyorlar.” Usta, kendi yaptığı yaprak dönerin kilosunun maliyetinin 60 TL olduğunu söyledi! Alişan, “Keşke et ucuz olsa. Eti ayda bir yiyen insanlar var. Buradan kendilerinden özür diliyoruz böyle bir şey yaptığımız için ama yemek bölümü var bunu da göstermek zorundayız” dedi. Zor durum, ev ahalisi olarak anlayışla karşıladık! Gündüz kuşağı zaten
yemekli toplantı gibi!