"Bizim evde sevgi, hamsi mevsimi kadar kısa sürer.” Halil, (Emre Kınay) hamsi
Oğuz doğruyu söylüyor
Oğuz’un (Haluk Bilginer) “Haklılar değil, güçlüler kazanır” diye dolaştığı sahne için ne kadar gerçekçi ve “Aman sakın kendisini bu cümlelerden ayrı tutmayın, hep söylesin ve bizlere sadece kötü adam olarak bırakmayın” dediğimi hatırlıyorum. Ekran başından kalkıp sokağa çıktığımızda, ‘Oğuzlar’ın bize sırıttığını gördüğümüzde ne yapacağız? Oğuz böyle devam etsin. Her bölüm kafamıza vura vura “Ben güçlüyüm” desin, bize bunu fena halde hissettirsin.
TAKIM GAYET İYİYDİ
Yine, ‘takım iyiydi ama olmadı’ dizisi daha altıncı bölümde final yapıyor; ‘Aşk ve Gurur’. ‘Bu dizi tutar, şu tutmaz’ diye bir formül yok. ‘Aşk ve Gurur’ ne iyi olduğu için anlaşılmadı, ne de kötü olduğu için bitiyor.
HÂLÂ ÇEKİRDEK ÇİTLİYORUZ
Dünya ülkeleri arasında yapılan araştırmada en çok televizyon izleyen ülkenin Türkiye olduğu yazılmış; 3 saat 30 dakikayla... Son verilere göre dünyada ortalama TV izleme oranı
3 saate kadar düştü. Geçtiğimiz yıl 3 saat
üç dakikaymış. Euro Data TV araştırdı. Gelişmiş ülkelerde vatandaş ‘anlık TV izleme’den farklı mecralara gitmeye başlamış. Geçtiğimiz yıl Fransa’da beş kişiden biri televizyona cepten ve bilgisayardan bakıyormuş. İsveç’te izle-öde dizilerinin izlenme oranı yüzde 40’lara varıyor. (‘Homeland’ örneği) Genç kuşak büyük
oranda televizyondan uzaklaşıyor.
Evde hep beraber
Bir veri daha... İngiltere’de sadece yüzde 17 izleyici ‘ailece televizyon izleme’ alışkanlığını sürdürüyor (Closers İngiliz Araştırma Şirketi verileri). Yüzde 31’i eşiyle yüzde 48’i ise tek başına izlemeyi tercih ediyormuş. Bizde RTÜK açıkladı, çocukların yüzde 77.3’ü aileleriyle birlikte dizi izliyor. Türkiye hâlâ ‘cepli, izle-ödeli’ hayatın tam da içine girmiş değil. Çekirdek çitlemek o kadar da fena değil yani!
İDİL BİRET KONSERİ
Nadir durumlarda biri; TRT Müzik’te İdil Biret konseri. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile ‘Klasik Esintiler’ konseri kaydını bizlere sunuyorlar. Bugün saat 23.45’te. Bu fırsat kaçmaz!