Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Domuz Gribi: Salgınlar Anatomisi (National Geographic / 21.00) hep beraber yaşadığımız bir salgının anatomisini çıkarıyor. Burada yabancı bilim adamları var. Domuz gribi 1918 İspanyol gribinden sonraki en büyük salgın olarak niteleniyor. Telaşlanmadan ve heyecanlanmadan bu çok sözü geçer kanalın hazırladığı programı izleyelim! Diğer grup salgınlarla karşılaştırma yapılacak.


BİR BAHAR AKŞAMI RASTLAMIŞTIK
Bilmeyeniniz yoktur sanırım; ‘Bir Bahar Akşamı Rastladım Size’ diyerek başlar Selahattin Pınar’ın bu çok popüler bestesi. Tabii her şarkının olduğu gibi onun da bir hikayesi vardır. Sadün Aksüt, Mehmet Göntekin ve Necip Sarıcı ‘Bir Şarkısın Sen’ programında bu öyküyü anlatacak. (24 / 22.40) Gönül Yazar ve Göksel Arsoy’un görüntüleri eşliğinde.


OSMANLI’DAN BU YANA AYAKLANMALAR
Darbe günümüzün vazgeçilmez sözcüğü. ‘Perde Arkası’ (Bugün TV / 22.10) Osmanlı’dan bu yana ayaklanmaları ve darbeleri ele alıyor. Son dönemin pek popüler tarihçisi Doç Dr. Erhan Afyoncuoğlu anlatıyor.

GÖZÜME TAKILANLAR

GEZEGEN MEHMET ANLATTI
Gezegen Mehmet (Mehmet Akbay), TV8’de Candaş Tolga Işık’ın ‘Bunu Konuşalım’ programına konuk oldu. Başbakan’la cezaevi günlerine dayanan bir dostlukları olduğunu söyledi. “En zor zamanlarında yanındaydım” dedi. 1994 yılından beri Kral FM’in başında olduğunu söyledi. VJ sistemini bıraktıklarını “Bir yıldır VJ arıyorum, yok” sözleri ile vurguladı. VJ Bülent bir şekilde Kral TV’de işten çıkarılınca kanalın başındaki isim Gezegen Mehmet de şimşekleri üzerine çekti. Öyle ya da böyle ben bir izleyici olarak şunu bilirim; Gezegen Mehmet ne kadar biliniyorsa, VJ Bülent de o kadar tanınıyor.



ERKİN BABA’DAN GÖNDERMELER
Tolga’nın ikinci konuğu Erkin Baba oldu. Baba hiçbir zaman sözünü sakınmaz. Siyasete takmış durumda. “Bu kadar haini olan başka bir ülke var mı?” diye sordu. Hem ironi vardı hem de ‘çok sevdiğimiz hainlik’ paranoyası. “Hainin adı Mehmet mesela, ya da soyadı Türk, şaşırıyorum” dedi. Ben bu sözün altındaki ironiyi seçtim.






DOMUZ GİRİBİNİ NATIONAL GEOGRAPHY’DEN DİNLEYELİM
ÖZCAN MI, KIVANÇ MI, KENAN MI?
Oturup kalkıp bu soruyu soruyoruz: “Özcan Deniz mi, Kıvanç Tatlıtuğ mu, Kenan İmirzalıoğlu mu?” Bunun iki kıstası var. Biri profesyonel yorum biri de ‘izlenme oranı’ yorumu.
Kim daha iyi oyuncu?
Özcan Deniz’li ‘Samanyolu’ parlak değil. Diğer iki dizi ise malum gün birincisi oluyor.
Şöyle diyeyim madem kıstas ‘izlenme oranı’. O zaman Kıvanç Tatlıtuğ yeni bir dizide oynar, bakarız ne oluyor mesela. Kızlar hâlâ beğeniyor mu?
Kenan İmirzalıoğlu bundan sonra yeni bir dizi çeker ya da film, gişeye bakarız. Ne kadar anlamsız bir tartışma. Papatya falı meraklılarına iyi gider de!