Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Menderes Samancılar, oynadığı sinema filmleri, dizileri ve aldığı ödüllerle bu sektörün emekçilerindendir. Samancılar, Antalya Film Festivali’nde bu yıl ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı. Habertürk, kendisiyle söyleşi yapmış ve “Bu sene proje var mı?” diye sormuş. Sanatçının yanıtı şöyle: “Görüştüğüm 3-5 dizi projesi var. Mutlaka bunlardan birine okey diyeceğim. Bizim de kendimize göre kalburumuz var. Onları
kalbura koyuyorum. 4-5 sinema filmi de var.”

Senede en fazla iki film

Samancılar devam ediyor: “Senede 1-2 filmde oynama şansım var. Dizilerde de öyle. Bu yıl bir dizi ve sinema filmiyle devam edeceğimi biliyorum.” Ev ahalisi: “Allah bin bereket versin Menderes Bey” dedi. Sektör fabrika nizamında işliyor. İşçiler vardiyasız çalışıyor vallahi. Sıksanız, adam başı üç film, üç dizi çıkarırlar icabında!

Haberin Devamı

HANGİ OKULUN BAHÇESİNDE VAR?

‘Hayat Bazen Tatlıdır’da okulun bahçesinde park halinde pahalı arabalar var. Hangi okulun bahçesinde olur? Ya da şöyle soralım: “Dizinin çekildiği okuldakiler bahçelerinde bu arabaları hiç görmüş müdür?” Şimdi, “Oğlum bu dizi ve senaryo, sen ne takıyorsun?” diyecekler. İzlerken kafa öyle çalışmıyor işte! Soruyorsun kendine “Bu ne ayak?” diye...

Okullu dizilerin, zengin arabalı çocuk merakı nedir? Hesapta sınıf farkını ortaya böyle koyuyorlar. Bizde niye bu arabalardan yok? Gençlerin daha çok tercihi oluyor gibime geliyor! Ha bir de hangi lise bahçesine öğrencilerin arabaları konuyor? O da ayrı bir soru işareti. ‘Proje’ okulu olsa, hadi neyse!

DİZİYE YAZIK OLDU

‘Arkadaşlar İyidir’e yazık oldu. Bana göre son zamanda ekrana gelmiş en ‘gerçekçi’ gençlik dizisiydi. Mesela son dönemde Arda karakteri gibi oynayan bir genç çıkmadı. Saç kesimi ve giyimiyle soba dumanı kokan mahallenin afilli genciydi. Dizi, ‘ebeveyn karakterleri’yle de ‘sahici’ örnekler verdi. Özetle, şu sıralar ekrandaki dizilerden çok daha iyi bir çalışmaydı. Yukarıda sözünü ettiğim sınıf farkını olabildiğince hayatın içindeymiş gibi verdi. Abartmadı ama görmezden de gelmedi.

SELÇUK BEY EVİ KAPMIŞ!

Haberin Devamı

Ekranın demirbaş reklamları inşaatlar, ünlü isimlerin resmi geçidi gibi oluyor. Selçuk Yöntem de onlardan biri. Gerçi bu özel ve güzel evler ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasını taşıyormuş.

Selçuk Bey reklamda siyah smokiniyle “Zor beğenirim, tarz olanı severim” diyerek genç bir kadını kendine çekip, ateşli bir şekilde dans edelim havasına girmiş. Heyecan duyamadık. “Beni farklı kılan tutkularım” diyerek golf sopasını sallamasına da anlam veremedik. Zevkli ve zengin olacağım derken, biraz bunu ‘karikatürize’ eder hale sokmuş Selçuk Yöntem.