CaddeSiHiRLi MUTFAK ABRACADABRA

SiHiRLi MUTFAK ABRACADABRA

14.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Arnavutköy’deki dört katlı tarihi bir binada hizmet veren Abracadabra, Ermeni usulü pilavı, ahtapot yahnisi ve meyveli suşisiyle yeni tatlar sunuyor. Mekanın sahibi Dilara Erbay, “Kendime özgü bir yemek tarzı yaratmak istedim” diyor

SiHiRLi MUTFAK  ABRACADABRA

Abracadabra ne kadar zamandır hizmet veriyor?
2003’te Cezayir Sokağı’nda başlayan serüvenimize Arnavutköy’de devam ediyoruz. Türk mutfağını dünyalı bir vizyonla yorumlamak amacıyla yola koyulduk. Kendime özgü bir yemek tarzı yaratmak istedim ve deneysel ama geleneklerden de kopmayan bir mutfak ortaya çıktı.

Deneysel- gelenekçi mutfakta hangi lezzetler var?
Ermeni usulü pilav yapıyoruz, klasik çiğ köfteyi Asyalı tatlar ve wasabi sosla yeniden yorumladık. Suşiyi tatlı bir pestille yaptık. Enginarlı kuzu incik, espresso bonfile, ahtapot yahni klasiğimiz haline geldi. Mevsim sebzelerini kullanmaya özen gösteriyoruz. Ekmekten kullandığımız soslara kadar her şeyi kendimiz yapıyoruz. Malzemeleri de Anadolu’dan getiriyoruz. Biz Ege, Anadolu, Ermeni, Rum bütün mutfaklara önem veriyoruz. Ve mönüde sürekli yenilikler yapıyoruz.

Bu yeniliklerden bahsedebilir misiniz?
Mönümüz üç ayda bir değişiyor. Yazın bize verdiği nimetlerden yararlandık. Domates, patlıcan, enginar yemeklerimizin vazgeçilmez malzemeleri. En son makarna ve pizza çeşitleri dahil oldu. Güveçte karides mantı, Afyon sucuk ve dil peynirli pizza, acılı bonfileli ev makarnası ve samosa pizza en yeni lezzetlerimiz arasında yer alıyor.

Yazlık bir konsept hazırladınız mı?
Yaz ayarlarında organizasyonlar artıyor. Üçüncü katta davetler, düğünler, kitap tanıtımları oluyor. Bir de tabii ki gece eğlenceleri artıyor.

Belçika’daki ‘Week of Taste’ organizasyonunda, Türk mutfağını siz tanıttınız. Nasıl geçti?
Yurt dışında mutfağımız hâkir görülüyor. Biz de Avrupa’da elimizden geldiği kadar tanıtmaya çalışıyoruz. Belçika’da yapılan tat haftasına Türkiye’den de şefler davet edildi. Üç farklı şehirde etkinlik yaptık. Türk mutfağının sadece döner kebap olmadığını göstermiş olduk.

Rumeli Kavağı midyeli pilavı
Malzemeler:

- 1 bardak pirinç n 60 adet midye
- 6 soğan n 1 baş sarmısak n Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Tarçın n Yenibahar, kimyon, karabiber
- 1 bardak taş baskı zeytinyağı
- Limon
Hazırlanışı:
Bu pilavı Ermeni usulü yapan soğan miktarının abartılıp, tarçınla zenginleştirilmesidir. Soğanları küp doğrayıp az yağ ile bir tur çevirin. Bir bardak su koyup krema haline gelene kadar yaklaşık bir saat kısık ateşe bırakın. Sonra diğer iç pilavı pişirin. Soğanı, fıstıkları ve midyeleri ekleyip beş dakika daha kavurduktan sonra servis edebilirsiniz.

Meyveli Suşi
Malzemeler:

- İnce dut pestili n 1 bardak hindistan cevizi sütü n 2 fincan bal
- 1 fincan pirinç n Çilek, kavun, ananas
- Kavrulmuş susam n Antep fıstığı tozu
Hazırlanışı:
Tezgahın üzerine kesme tahtasını koyup, bambu servisi üzerine serip pestili yerleştirin. Süt ve balla pişirdiğiniz pirinci yayıp, meyveleri koyun. Rulo yapın ve dilimleyin. Tabağı soslarla süsleyerek servis edebilirsiniz.