CaddeSEVGiLiLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARiFLER- AFRODiT’TEN EROS’A AŞK LEZZETLERi

SEVGiLiLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARiFLER- AFRODiT’TEN EROS’A AŞK LEZZETLERi

13.02.2014 - 20:56 | Son Güncellenme:

Afrodizyak gıdalar, adını Yunan aşk tanrıçası Afrodit’ten almış.

SEVGiLiLER GÜNÜ’NE ÖZEL TARiFLER- AFRODiT’TEN EROS’A AŞK LEZZETLERi

Afrodit, sevgililerine özel karışımlardan hazırlanan yiyecekler ve içecekler ikram edermiş. Fındık, badem, fıstık, ceviz, susam, çikolata, safran, kişniş, karabiber, kuru incir, tarçın, vanilya, yumurta, istiridye, hindi eti, şalgam, roka, bal, pekmez ve kuşkonmaz afrodizyak etkisi olan gıdalar. Bugünkü tariflerimde afrodizyak etkileri olan baharat ve karışımları bir araya getirdim.

Haberin Devamı

KiŞNiŞLi GULAŞ

Malzemeler (6 kişilik)
n 800 gr. dana kuşbaşı n 3 çorba kaşığı tereyağı n 2 adet kuru soğan n 1 adet kırmızı soğan
n 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsakn 1 çorba kaşığı domates salçası
n 3 adet domates
n 2 adet sivri biber
n 1 adet kereviz sapı
n 1 çorba kaşığı kırmızı biber n 2 tatlı kaşığı kimyon
n 1 tatlı kaşığı karabiber
n 1 adet defne n 1 tatlı kaşığı kekik n 1 tatlı kaşığı kişniş
n 1 çorba kaşığı un n Tuz
n Yarım çay bardağı sirke
Üzeri için
n 1 çay bardağı maydanoz

Hazırlanışı: Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin. Salça, biber, sirke ve doğranmış domatesleri ilave ederek kavurun. 2 su bardağı su ve unu çırpın. Karışımı etlere koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatlar ve kereviz sapını ilave edip 15 dakika daha pişirin. Maydanoz serperek servis edin.

Haberin Devamı

ERiK SOSLU DANA MADALYON

Malzemeler (4 kişilik) 8 parça dana madalyon bonfilenin orta bölümü
Terbiye için: n 1 tatlı kaşığı biberiye n 1 tatlı kaşığı kekik n 1 tatlı kaşığı zencefil n 1 tatlı kaşığı kırmızı biber n Yarım çay bardağı bal n 1 çay bardağı sıvı yağ n Yarım çay bardağı sirke
Erik sos için n 10 adet erik kurusu n 2 çorba kaşığı tereyağı n 1 çorba kaşığı sirke n 1 çay kaşığı toz şeker n 1 diş sarımsak n 4 adet arpacık soğan n 1 su bardağı et suyu n 1 tatlı kaşığı nişasta n 3 çorba kaşığı krema n 1 tatlı kaşığı reyhan n Tuz n Karabiber
Garnitür için
n Sotelenmiş mevsim sebzeleri
Hazırlanışı: Dilimlenmiş etleri terbiye malzemeleriyle ovun. Üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin. Sos için; tereyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
Doğranmış erikleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sirke ve toz şekeri koyun. Et suyuyla nişastayı çırpın. Karıştırarak eriklere ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Krema ve baharatı ilave edin. Sotelenmiş sebzelerin üzerine ızgarada üçer dakika çevirerek pişirilmiş madalyonları koyun. Erik sosunu döküp servis yapın.

Haberin Devamı

FESLEĞENLi EGE PiZZASI

Malzemeler (4 kişilik)
Hamur için: n 3 su bardağı un n 1 çay bardağı mısır unu n Yarım su bardağı ılık su n 1 çay bardağı süt n 2 çorba kaşığı sıvı yağ n 1 tatlı kaşığı kuru maya n 1 tatlı kaşığı toz şeker n Tuz
Domates sos için n 1 çorba kaşığı domates salçası n 3 çorba kaşığı n zeytinyağı n 2 adet domates n 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak n 1 tatlı kaşığı fesleğen n Tuz n Karabiber
Sosu hazırlamak için Zeytinyağında salça, küp doğranmış domates, sarımsak ve baharatları kavurun.
Harç için n 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin n Yarım su bardağı dilimlenmiş mantar n 2 adet domates n 4 dilim keçi peyniri n 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamurun hazırlanışı: Ilık süt, toz şeker ve mayayı karıştırın. Oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin. Diğer hamur malzemelerini mayayla birleştirin ve yoğurun. Hamurunuzun üzerini kapatarak oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Mısır unu serpilmiş mutfak tezgahında hamurunuzu parmak kalınlığında açın. Kalıpla kalp şeklinde kesin. Yağlanmış tepsiye hamurunuzu yerleştirin. Üzerine domates sosun yarısını sürün. Mantar, zeytin ve dilimlenmiş domatesleri tamamen kaplayacak şekilde pizzanın üzerine yerleştirin. Kalan sosu üzerine gezdirin. Dilim peynirleri koyup kaşarı serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Haberin Devamı

TULUM PEYNiRLi PiLiÇ ŞNiTZEL

Malzemeler (2 kişilik)
n 2 adet piliç göğüs eti
n 1 adet yumurta n 1 tatlı kaşığı hardal n 1 diş sarımsak n 1 çay kaşığı zerdeçal n Yarım su bardağı un n Yarım su bardağı galeta unu n 1 çay bardağı Erzincan tulumu n Tuz, karabiber n 2 çorba kaşığı sıvı yağ n 2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Yumurta, baharat, hardal ve ezilmiş sarımsağı çırpın. Galeta unu ve peyniri harmanlayın. Tavuk göğüslerini streç arasına koyarak dövün ve inceltin. Kalp şeklinde kesip üzerine tuz ve karabiber serpin. Önce una sonra yumurtaya ve en son galeta karışımına bulayın. Tereyağı ve sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis edin.

Yazarlar