26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:
Orkun Bulut - Altıncı Duyu
Uzun zamandır unuttuğumuz bir dönemin rafine buluşmalarının adresi, Akatlar Mayadrom’un girişinde açıldı Loggia. Yeşim Aşçıoğlu ve Hakan Demirbulak’ın kendi gustolarını yansıtmak için uzun uğraşlarla hazırlanıp açtıkları mekanda, mutfak Cenap Varol’a ait. Accor Grup bünyesindeki otellerde deneyim kazanmış, Fabrice Giroud gibi bir şefle çalışmış Varol, şahsına münhasır biri. Salonda gezinip müşterilerinin yorumlarını almaktan ziyade, neyi neden yaptığını vurgulamayı seven bir şef. Tedariğin kalitesine hakim ama lezzette yemeğin kendi reçetesinde saygılı.
Eşlik edenler asla ana yemeğin önüne geçmeyecek şekilde hazırlanıyor. Pancarlı mücver, dağ mantarlı ve ricotta peynirli kabak çiçeği dolması tercih edilesi! Ana yemekler arasında sakızlı levrek daha önce denemediğiniz bir lezzet diyebilirim. Bu arada trüflü pırasa çorbası da öğle servislerinin en gözdesi olmuş durumda.
Mekanın duruşunu tanımlamak gerekirse, hem dekor hem servis olarak Brasserie ve Bistro arasına sıkışmış. Ben bunu olumsuz yorumlamadım. Mekandaki şık ve ilgili servis size hissettirmeden ferah ve rahat geliyor.
Tatlı, kasım, aralıkta da sürecek
Kanyon’daki Escale’da, tacolu ‘Sweet November’ konsepti, yoğun ilgi sebebiyle aralıkta da sürecek. Maslak’taki Taco Departmant tarafından kurulan köşede hazırlanan, müdavimlerinin çok sevdiği tavuklu, dana incikli, balıklı taco çeşitleri, 18-21 TL arasında satılıyor. Çarşamba-cuma arası olan bu konseptte konuk DJ performanslarıyla iyi bir alternatif oluyor.
Tetsu’dan yerel lezzetler
Tüm Spago’lar arasında en bilindiklerinden olan Bevery Hills şubesinin tanınmış şefi Tetsu Yahagi, geçtiğimiz hafta özel bir menü için İstanbul’a geldi. Markanın operasyon ortağı, yılda neredeyse 5-6 kez İstanbul’a gelen Alex Resnick’in liderliğinde Yahagi, ‘Beery Hills pop-up’ menüsünü özel olarak hazırladı. Yerel ürünlerden hazırlanan lezzetler arasında, düğmeli
kalkan kalamar bumbarı ve divle obruk peyniriyle yapılan gnocchi çok iyiydi. Tetsu gitse de bu menü 10 Aralık’a kadar servis edilecek.
Nişantaşı’nda açılan L’Orient, Mim Kemal Öke’den geçerken ihtişamıyla herkesin kafasını döndürüp, merak uyandırıyor. Adındaki Orient, mimari olarak şık bir şekilde dekora yedirilmiş.
Türkiye’de yaşayan Lübnanlı Sarah Malouh’un sahibi olduğu mekan, geleneksel Lübnan mutfağı lezzetlerinden oluşan geniş bir menüye sahip. Moutabbal, rahep, kebbe, falafel ve humus çeşitleri gibi tatları, şef Pierre Khoury yorumladı. Malouh, çok sevdiği Türk yemeklerinin ülkesinde iyi yapılmadığını görmüş. Ailesinin de desteğiyle Beyrut’taki lüks restoran konseptlerini aratmayacak bu projeye imza atmış.