Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Önce eşi üzerinden yüklendiler, yıkılmadı.
Sonra "Neden boşanmıyor?" dediler, yıkılmadı.
Boşanma kararı aldı, "Nasıl bir eş, kocası hapiste boşanıyor" dediler. Şimdiyse 'evinde ağırladığı' dostlarından birini sevgilisi yaptılar. Ne yaparsa yapsın; hep yok etmek için çaba harcadılar. Kimden mi bahsediyorum? Tabii ki Ebru Gündeş.

Son dönemde eleştiriler ve tepkiler çok ağır kaçıyor. 'Evlerinde' oturan kadınlar, her gün ekranlarda kimler nasıl davranmalı yorumları yapıyor. Kendi özel hayatlarını bir yere bırakarak, "Şöyle, böyle" diyerek tamamen iddialar üzerinden bir sanatçıyı karalıyorlar.
Net yazıyorum: Onun bir dayısı, amcası yoktu. Sesiyle bu yerlere geldi ve marka oldu.

Haberin Devamı

Kim dört dörtlük?
'Ben şarkı söylerken varım' diyen bir sanatçının adıdır Ebru Gündeş. Hataları ve eksikleri mutlaka var. 'Hatasızım' demiyor da! Hangimiz dört dörtlük bir yaşam sürüyoruz ki? Bir anne ve kadın olduğunu görmezden gelerek yapılan hücumun amacı nedir? Diyelim ki, onu sanat dünyasından sildik. Sabah-akşam 'ahkâm' kesenler, kimin üzerinden prim yapmak için çaba harcayacak? Şu hoyratça tüketmeyi bir yere bırakalım. Ayağı yere basan haber ve yorumlarla toplumun karşısına çıkalım. Yoksa 'iddia' yazmak ve konuşmak çok kolay. Ama unutmayın, 'iddialar' buza yazı yazmak gibidir. Eriyip gider!

Selfie sevgilisi!
Bu kadar mı basit her şey; bir sanatçıya, 'eve sevgili attın' yakıştırmaları yapmak?
Bir insan evine dostunu, arkadaşını davet edemeyecek mi? Her selfie çektiren, her konserini izleyen sevgilisi mi oluyor?
Son olarak; Ebru Gündeş hafta sonunda Golden Tulip Otel'de sahneye çıktı. Yine müthiş bir performans gösterdi. Kendinden emin ve hayata karşı dik duran bir kadın görüntüsü vardı. Ben de selfie çektim ve konserini izledim. Şimdi sevgili mi olduk?

'GİRESUN'UN NURETTİN ABİSİ'

Hemşerim Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Giresun için yaptıklarını uzun uzadıya yazmaya kalksam, sayfalara sığmaz. Milletvekili olduğu süreden itibaren değil, bir vatandaş olarak Giresun'u düşündü, 'Onlar için ne yapabilirim?' çabası harcadı. Hafta sonunda Giresun'da Çotanak Arena 'nın temel atma töreni vardı.
Oraya yine dev bir armağan hediye etti. Giresun Üniversitesi onun zamanında atılama geçti. Eksiklerini tamamladı.
Ankara'da bir dostumuzun söylediği şu sözler onu anlatıyor: ''Keşke her ilin Nurettin Abisi olsa..." Haksız da değil! Teşekkürler Sayın Bakan.

Haberin Devamı

ADA'YA VODAFONE ÇIKARMASI

'Dört Bucak Tek Yürek' Vodafone Ticari Operasyonlar Zirvesi 2016, KKTC'de gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin çalışan Kıbrıs'a çıkarma yaptı. Vodafone, bir anlamda Kuzey Kıbrıs'ın hem ekonomisine hem de turizmine müthiş katkı sağlamış oldu. Elexus Otel'de sunumlar ve eğlenceler yapıldı.

KKTC Genel Müdürü Hakan Gülümser, bu süreçte ekibiyle konuklarını sorunsuz ağırladı. Kuzey Kıbrıs'ı en iyi şekilde temsil etti. Binlerce Vodadone çalışanı Ada'ya gelince, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu'nun da keyfine diyecek yoktu.