CaddeSahnede kalp krizi geçirdi!

Sahnede kalp krizi geçirdi!

22.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Metin Arolat, önceki akşam sahnede şarkılarını seslendirirken, bir anda yere yığıldı. Kalp krizi geçiren 52 yaşındaki sanatçı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sanatçıyı genç yaşta ölüme yaptığı diyetin götürdüğü söyleniyor.

Sahnede kalp krizi geçirdi

SEÇKİN ŞENVARDAR- Türk popuna gerek sesi, gerek yazdığı şarkılar gerekse çektiği kliplerle damgasını vuran Metin Arolat, en mutlu olduğu yer olarak nitelediği sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayata veda etti. Mevlana’nın 23’üncü kuşaktan torunu olan Arolat, önceki akşam bir otelde sahne aldığı sırada bir anda yere yığıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kozyatağı’ndaki bir otelde sahne alan Metin Arolat, performansına ara verdikten sonra tekrar sahneye döndüğünde ilk şarkısını söylerken bir anda yere yığıldı. Çağrılan sağlık ekipleri, uzun süren kalp masajı yaptı. Hastaneye kaldırılan 52 yaşındaki ünlü şarkıcı, kurtarılamadı. Menajeri Halil Yıldırım, Metin Arolat’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Metin Arolat, iki gün önce katıldığı bir programda; “Hayatta en mutlu olduğum yer sahne” demişti.

Haberin Devamı

‘Ben iyiyim’ demiş

Metin Arolat’ın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu, acı haberi alır almaz hastaneye koştu. Sağıroğlu, “Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra kötü olmuş, arka tarafa gitmiş. ‘Tamam, çok iyiyim ben’ demiş, tekrar sahneye çıkmış. Rejim yapıyordu, herhalde kalbi kaldırmadı” açıklamasında bulundu. Sağıroğlu, “Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri... Herhalde kalbi kaldırmadı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeliymiş. Benim de bugün bir şarkım çıktı, onu paylaşmış. Kaç aydır konuşmuyorduk. Onu paylaşmış hatta DM’den bana komik bir şeyler yazmış. Menajeri ile güle oynaya gelmişler işe. Sahnede bir ara kötü olmuş. Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra arka tarafa gitmiş. Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında kolum uyuşuyor falan demiş. Bakmışlar orada, sonra verin gömleğimi iyiyim ben, demiş. Çıkmış sahneye tekrar” dedi.

Haberin Devamı

Kalbi iki kez durdu

Arolat’ın sonrasında sahnede yere yığıldığını belirten Sağıroğlu, “Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştığı yer buraya çok yakındı. Çalıştırmamışlar kalbini. Sevenlerine sabır dilerim. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin güle güle gitmiş çünkü. Her zamanki güleç yüzü ile. Mekanı cennet olsun. Birkaç sene önce annesini kaybetmişti. Onun da ağırlığı vardı üstünde...” ifadelerini kullandı.

Sahnede kalp krizi geçirdi

Kalp masajı kamerada

Durumun sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde yatan Metin Arolat’a dakikalarca kalp mesajı yaptı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Arolat, tüm müdahalelere rağmen 52 yaşında hayatını kaybetti. Metin Arolat’a sağlık ekipleri tarafından yapılan kalp masajı ise aynı yerde bulunan bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi. -İHA

İzmir’de defnedilecek

Metin Arolat’ın cenazesi bugün İstanbul Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi İzmir’e götürülecek. Sanatçı, yarın ise İzmir Beşikçioğlu Camii’nde yine öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek. -MESUT YILMAZ

Haberin Devamı

‘En mutlu olduğum yer sahne’ demişti

Arolat, iki gün önce Armağan Çağlayan’ın YouTube programında “En mutlu olduğum yer sahne... Çocukluğumda kalmış bir insanım” demişti.

‘Sözün bittiği yer’

Metin Arolat’ın cenazesi dün sabah Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ablasına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğulan abla Fatoş Alkan, “Çok üzgünüm... Sözün bittiği yer, söylenecek hiçbir şey yok” dedi. Arolat’ın cenazesi daha sonra ise Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki gasilhaneye götürüldü. -İHA

Camiayı yasa boğdu

Metin Arolat’ın ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Ünlü isimler üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

Seda Bakan: Gece 02.00’de öğrendiğimden beri şoktayım. Seni çok seviyorum Metin... Anneciğine kavuştun. Allah mekanını cennet etsin.

Haberin Devamı

Emre Altuğ: Ah be Metin yaktın içimi.

Ferhat Göçer: Ah Metin... İyi ve güzel yürekli bir insandın... Kalbime, karnıma bir ağrı saplandı... İyiler gerçekten çabuk gidiyor...

Demet Akalın: Çok kızgınım, neden gitmedin kolun uyuşunca hastaneye ah Metom! Yine hızlıca çekecektik hani reklamımızı? İnanamıyorum ben gittiğine... ‘Hırkam sizde kalmış’ dedin... Nereden bilecektik o hırkanın yadigar kalacağını?

Ezgi Mola: Çok üzgünüm... Geçekten çok üzgünüm! Metin, her zaman güler yüzlü, şahane enerjili, ne zarif biriydin! Her şey için çok teşekkürler...

Mustafa Sandal: Çok değerli meslektaşım, canım Metin’im mekanın cennet olsun. Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyu.

Armağan Çağlayan: Delirebilirim... Öyle bir çaresizlik...

Deniz Seki: Bugün, hayatımda çok özel bir yeri olan, sahnede ve hayatta ışığıyla hepimize ilham veren canım dostumu kaybettim. Her zaman neşesiyle, enerjisiyle etrafına ışık saçan bir insandı. Onunla paylaştığımız anılar, birlikte söylediğimiz şarkılar, yaşadığımız güzel anlar kalbimde sonsuza dek yaşayacak. Sesin, kalbimde hep yankılanacak. Seni çok özleyeceğim... Huzurla uyu canım arkadaşım. Seninle çalışmak, seni tanımış olmak, hayatımın en büyük şanslarından biriydi. Güle güle Metin’imiz.

Haberin Devamı

Yonca Evcimik: Mekanın cennet olsun Metinciğim... Çok ani, çok erken...

Ebru Gündeş: İnanması o kadar zor ki.

Reyhan Karaca: Ah Metin yaktın içimi... Mekanın cennet olsun inanamıyorum hala...

Berkay Şahin: Ah Metin... Canım Metin, çok üzgünüm. Rabbim mekânını cennet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Metin Arolat kimdir?

28 Mayıs 1972 Tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbullu. Baba tarafından Ali Muhsin Paşa, Hasan İzzet Paşa ve Çerkez Mehmet’in torunu olan Metin Arolat, ayrıca Mevlana’nın 23. kuşak torunu. Dedesi 23 Temmuz 1897 doğumlu ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul’a taşındı ve bir reklam ajansında yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı. Ardından Amerika’ya gittti ve ‘part time’ işlerde çalışmış ayrıca Illinois Üniversitesi’nde reklamcılık eğitimi aldı. Türkiye’de döndükten sonra kanallarda yönetmenlik yaptı. 1995 yılında ‘Ayrılık Olmaz’ isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapan Metin Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü. Arolat, bugüne kadar Tarkan ve Demet Sağıroğlu gibi birçok şarkıcının birden fazla klibini de yönetti.