CaddeSabri Sarıoğlu aslen nereli kaç yaşında futbolu bıraktı mı? Sabri Sarıoğlu kimdir kiminle evli?

Sabri Sarıoğlu aslen nereli kaç yaşında futbolu bıraktı mı? Sabri Sarıoğlu kimdir kiminle evli?

01.01.2022 - 20:13 | Son Güncellenme:

O Ses Türkiye'nin yılbaşı özel pragramına eski milli futbolcu Sabri Sarıoğlu konuk oluyor. Söylediği şarkıyla geceye renk katacak olan Sarıoğlu'nun hakkındaki bilgiler merak ediliyor. İşte "Sabri Sarıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?" sorusunun cevabı...

Sabri Sarıoğlu aslen nereli kaç yaşında futbolu bıraktı mı Sabri Sarıoğlu kimdir kiminle evli

 

O Ses Türkiye her yılbaşında olduğu gibi birbirinden ünlü isimleri ağırlıyor. Bu isimlerden biri de Galatasaray'ın eski yıldızı, milli futbolcu Sabri Sarıoğlu... Peki, Sabri Sarıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

SABRİ SARIOĞLU'NUN HAYATI

Sabri Sarıoğlu Samsun'da 1984 yılında doğmuştur. Ailesi 1990 yılında İstanbul'a yerleşmiştir. Henüz 6 yaşında İstanbul'a gelen Sabri Sarıoğlu 11 yaşında amatör takımlarda futbol oynamıştır 1999 yılında ise Galatasaray altyapı seçmelerine katılmıştır. Galatasaray altyapı antrenörleri tarafından beğenilen Sabri Sarıoğlu, toplamda 4 yıl boyunca altyapıda mücadele etmiştir.

2002 yılında Sabri Sarıoğlu a takım ile anlaşmıştır. Galatasaray profesyonel kariyerine ilk kez 2002 yılında başlayan Sabri Sarıoğlu kısa süre içerisinde ilk 11'in vazgeçilmez oyuncuları arasına girmiştir. Sabri Sarıoğlu 2002 yılından 2017 yılına kadar Galatasaray a takımı ile forma giymiştir. Toplam 357 maça çıkan Sabri Sarıoğlu bu maçlarda 15 gol atmayı başarmıştır. Sağ bek pozisyonunda Galatasaray'ın en çok forma giyen Türk futbolcularından birisi olmuştur.

Haberin Devamı

2017 yılında Galatasaray ile sözleşmesi bittikten sonra İzmir ekibi olan Göztepe ile anlaşmıştır. Sabri Sarıoğlu Göztepe ile 29 maçta forma giymiştir. Profesyonel kariyeri boyunca toplam 386 maçta forma giymiştir. Bu maçların hepsinde ise toplam 15 gol kaydetmiştir.

SABRİ SARIOĞLU'NUN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Sabri Sarıoğlu 1999 yılında milli takımdan davet almıştır. Milli takımda Türkiye U15 takımında başarılı bir performans sergilemiştir. U15 takımında toplam 13 maça çıkan Sabri Sarıoğlu 3 gol atmıştır. Sabri Sarıoğlu milli takım basamaklarını birer birer tırmanarak a takıma kadar yükselmiştir.

İlk kez milli olduğu maç ise 2006 yılındadır. 2006 ve 2011 yılları arasında milli takımın vazgeçilmez sağ bek oyuncularından birisi haline gelmiştir. Milli takım kariyeri boyunca 44 maçta forma giyen Sabri Sarıoğlu bir gol atmıştır. Alt yapı ile birlikte ise milli takımda kariyeri boyunca 170 maça çıkmıştır.

SABRİ SARIOĞLU'NUN ÖZEL HAYATI

Sabri Sarıoğlu 2010 yılında bir pilot olan Yağmur Yılmaz ile dünya evine girmiştir. 2011 yılında ise Yağmur Yılmaz'dan bir çocuğu olmuştur. Oğlu olan Sabri, oğluna Sarp ismini vermiştir. 2018 yılında ise Sare adında ikinci bir çocuğu dünyaya gelmiştir. 2020 doğumlu olan bir de oğlu vardır. 2020 doğumlu olan oğlunun adı ise Saran'dır. Toplam 3 çocuğu vardır.