Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fast food markaları ve çeşitli kafeler bize bu yemeğin, iki ekmek arasındaki ince bir köfteden oluştuğunu düşündürdüler. Ama gerçek öyle değil. 'Egg&Burger'da yiyeceğiniz hamburgerleri unutamayacaksınız


Aslında bu hafta Anjelique- Reina - Sortie üçlüsünü yazacaktım. Malum üçü de 2010 yazına merhaba dedi geçtiğimiz günlerde. Ama sonra Nahide’yi beklemeye karar verdim. Eğer 2010 yazına damgasını vuracak mekanlardan bahsedeceksem Longtable’daki galasından anlaşıldığı gibi bu listede başlarda olacak Nahide’yi de görmem gerek. O yüzden bu konu biraz bekleyecek. Onun yerine bu

Gerçek hamburgeri hatırlatan bir mekan
hafta bir süredir en favori mekanım olan Egg & Burger’dan bahsedeceğim.
Nişantaşı Ahmet Fetgari Sokak’taki Egg & Burger ilk açıldığı andan itibaren dikkatimi çekmekteydi. Çünkü Amerika’nın ünlü 'diner' konseptiyle karşıma çıkan mekan daha ilk günden bana ümit verdi. Hayır, Amerika hayranı olduğum için filan değil, en iyi hamburgerlerin bu tip 'diner'lardan çıktığını bildiğim için. Biliyorum hamburger dediğimiz şeye her köşe başında rastlıyorsunuz ve neden bir hamburgerciyi övmeye başladığıma anlam veremiyorsunuz. Bunun nedeni hamburger derken sizlerle aynı şeyden bahsetmiyor olmamız. Gerek fast food markaları gerekse çeşitli kafeler uzun yıllardır bize bu yemeğin, iki ekmek arasındaki ince bir köfteden oluşan bir şey olduğunu düşündürdü. Aramızda daha önce gerçek hamburgeri tatmış olanlarımız bile o tadı unutup bu ince köfteli 'şey'i hamburger kabul etti. Neyse ki bize gerçekleri hatırlatacak Egg & Burger gibi mekanlar hızla açılıyor.

Haberin Devamı

Gerçek hamburger nedir?
Gerçek hamburger dediğiniz öyle büyük bir köfteden yapılır ki onu yemek için iki elinizi birden kullanmanız ve ağzınızı açabildiğiniz kadar açmanız gerekir. Üstelik köftesi o kadar büyük olmasına rağmen dışı köz içi çiğ filan da değildir. Eti de asla ağır bir koku yaymaz. Ve size her ısırışınızda "Acaba bir tane daha sipariş versem mi?” dedirtir!
Eğer en son ne zaman böyle bir hamburger yediğinizi hatırlamıyorsanız işte o zaman size tavsiyem Egg & Burger. Evet belki bir hamburgerin 13-20 TL arasında olması ilk bakışta 'pahalı' izlenimi yaratabilir ama karşılığında 180 gram etten oluşan bir burger ve bir tabak dolusu patates kızartması aldığınızı ve bunların inanılmaz lezzetli olduğunu düşünürseniz 'değer' diyebilirsiniz. Bu arada adından da anlaşılacağı gibi burada sadece burgerler yok, aynı zamanda her türlü yumurta çeşidi de mevcut. Yani hem kahvaltılar hem de yumurta müptelaları için oldukça uygun.

Haberin Devamı

Başka yerler de var ama...
Sanırım Egg&Burger’ın yemeklerini bu kadar lezzetli yapan dondurulmuş ya da hazır ürün kullanmıyor olmaları. Her şey bir nevi ev yapımı. Bu nedenle burası bana sadece Amerika’daki restoranları değil, Adana’daki Cengiz Cafe’yi de hatırlatıyor. Yılların eskitemediği Cengiz’de de böyle ev yapımı gerçek burgerler yiyebilirsiniz hala...
Ha bu arada daha yazımı bitirmeden alacağım mailleri şimdiden hayal edebildiğim için siz yorulmadan ben söyleyeyim. Teşvikiye Camii karşısındaki Egg&Burger’ı bu kadar övüp benzer lezzette hamburgerler yapan Dükkan Burger’dan bahsetmememin, evet bir nedeni var. Her ne kadar yemeklerini lezzetli bulsam da Bağdat Caddesi’ndeki şubesinde gördüğüm 'rezalet' muameleden sonra kimseye Dükkan Burger’ı öneremez oldum. Egg&Burger’da ise bugüne kadar karşılaştığım tek şey aşırı ilgi ve müşteri kıymeti bilme. İşte bu yüzden burayı öneriyorum. Hem yemekleri hem hizmetiyle sizi hayal kırıklığına uğratamayacak bir yer Egg&Burger.