R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akrep’teki Güneş tutulması hayatımızı kökünden etkiliyor. Sevgili okurlar, 25 Ekim’de Akrep burcunda yılın ikinci Güneş tutulması gerçekleşiyor ve bu tutulmanın kısmi de olsa, gölgesinin Rusya üzerinden Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya kadar düştüğü görülüyor. Akrep burcundaki tutulmalar başta korku, endişe, ölüm-yeniden doğum temaları ile derin dönüşümler getiren olayları tetikler. Tutulmanın güney ay düğümü yönünde olması daha riskli ve yıkıcı temaları öne çıkarabilir zira güney düğümündeki tutulmalar yenileyici, değiştirici ve varolanı bozucu karakterdedir. Kuşkusuz Akrep’teki bir tutulma ortaya büyük bir güç ve mücadele temasının çıkacağını, hayatta kalma, yenilenme ve yeniden doğma gibi aşırılıklar içeren koşulların dikkat çekeceğini göstermekte.

Haberin Devamı

Güneş tutulması Akrep burcunun ilk derecelerinde olduğu için, bu derecelerde güçlü bir Mars unsuru görüyoruz. Bu durumda tutulmanın yöneticisi Mars olmakta ancak problem şu ki Mars da tutulmanın gerçekleşeceği bugünlerde, 30 Ekim’de geri gitmeye başlayacak. Belli ki dünyada savaş ve barış temalarının çok fazla karıştığı ve karmaşık, kısaca tehlikeli hale geldiği bir dönemden geçeceğiz. Mars, 12 Ocak’a kadar geri gidecek ve bu tutulmanın da etkilerinin genel olarak 20 Nisan’a kadar devam edebileceğini söyleyebiliriz. Böyle bir durumda, bir yanda geri giden bir savaş gezegeni, diğer yandan hayatımıza güçlü bir değişim ve yenilenme enerjisi taşıyan tutulma altında daha itidalli, sakin ve kontrollü davranmalıyız.

Bu yorucu ve dönüştürücü tutulmanın bir diğer özelliği ise barış, denge ve uyum gezegeni Venüs ile de birleşiyor olması ancak bu birleşme söz konusu imkanlara daha büyük bir zarar vermekte zira Venüs yanık durumda ve yeraltı dünyasında ilerliyor gibi. Pazarlıklar, görüşmeler ya da anlaşma imkanı verebilecek konular daha çok gizli ya da kapalı şekilde yürürken, Mars’ın İkizler burcunda olması istihbarat faaliyetleri, gizli yıkıcı terör eylemlerinin, daha çok medya, basın, ulaşım ve iletişim kanallarını etkileyebilecek sıkıntıların yoğunlaşabileceğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

8 Kasım da kritik

Pek çok kez yazdığımız gibi, son bir yıldır Saka burcundaki Satürn ile Boğa burcundaki Uranüs’ün kare açısı altında, başka bir deyişle eski ile yeninin kıyasıya çekiştiği, kuralların, sınırların bozulduğu, dünyada artan bir koruma, nasyonalizm ve muhafazakârlaşma eğiliminin yaşandığını görüyoruz. Korku ikliminin yarattığı endişeler bizi daha zor seçimler yapmaya zorlarken, iletişimimizi de kısıtlıyor. 8 Kasım’daki Ay tutulması bu tür gerilimleri en üst seviyeye çıkarmakta zira Ay tutulurken Uranüs ile birleşecek ama bir yandan da Satürn ile de kare açı içinde olacak. Sözünü ettiğimiz Ay tutulması sırasında ülkemiz için de Saka burcunun (8. ev, finansal konular, borçlar, yatırımlar, kriz ve dönüşüm içeren olaylar) yükseliyor olması ve içindeki Satürn bu dönemde pek çok noktada daha kısıtlayıcı, test edici ve gerginlik yaratabilecek, ani, sarsıcı olayların da söz konusu olabileceğini, birikmiş enerjilerin boşalma eğiliminde olabileceğini açıklıyor.

Haberin Devamı

Burcunuza göre…

Günün büyük bir bölümünde Ay İkizlerde ilerliyor olacak. İşte burçlara göre yorumlar:

Koç: Ziyaretler, konuşmalar açısından çok şey olabilir. Akşam kendi özelinize, alienize daha çok zaman ayırmak iyi olacak.

Boğa: Düşüncelerinizi parasal konulara, gelir ve harcamalarınıza odaklayabilirsiniz. Ani harcamalar mümkün.

İkizler: Dalgalı, hareketli ve değişken koşullar var. Yeteneklerinizi daha iyi değerlendirmeye bakın. Akşam maddi işler daha önemli.

Yengeç: Bazı kararsızlıklar ya da başkalarının düşüncelerinden daha fazla etkilenebileceğiniz durumlar var. Akşam daha doğru kararlar verebilirsiniz.

Aslan: Gruplar, arkadaşlıklar ve tartışma çıkarabilecek durumlar içinde kalabilirsiniz. Akşam daha pozitif olmaya bakın.

Başak: Hafta sonu olsa da daha çalışkan ve sorumlu olabilecek bir gündesiniz. Akşam arkadaşlıklar sizi daha olumlu kılabilir.

Terazi: Yeni insanlar, yeni yerler sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Daha cesur olmaya bakmalısınız.

Akrep: Bazı yorucu durumlar ya da iş açısından daha planlı ve akılcı olmayı gerektiren durumlar içindesiniz.

Yay: Daha iyi bir dinleyici olmaya gayret edin. Başkalarından daha çok şey öğrenebilirsiniz. Akşam duygusal açıdan hassasiyetler mümkün.

Oğlak: Sizi meşgul eden pek çok durum ya da meşgale gündeme gelebilir. Hizmet, sağlık ve fedakârlık konuları ile uğraşabilirsiniz.

Saka: Yeteneklerinizi, zekanızı daha rahat gösterebilirsiniz. Ancak kaynaklarınızı çarçur etmemelisiniz.

Balık: Evde sizi meşgul eden ya da ilgilenebileceğiniz şeyler bulabilirsiniz. Ailevi konular, değişiklikler de gündeme gelebilir.