R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aslan burcundaki Ay ve Jüpiter ile olan üçgen açısı duygusal açıdan daha cömert ve gösterişli davranabileceğimizi anlatıyor. Bu durum maddi alanda yanlış değerlendirmelere neden olabilir. Alışverişte gerçekçi olalım. Değer verdiğimiz pek çok konuda bir karar aşamasındayız. Aşkta, ilişkilerimizde daha çok şey yapma ihtiyacı ve kendini gösterme arzusu dikkat çekiyor. Bu durum kimi zaman israfa da yol açabilir. Sosyallik ve arkadaşlıklar için güzel zamanlar bulabiliriz.

KOÇ: Kendinizi son derece canlı ve güçlü hissedebileceğiniz bir gündesiniz. Aşk ve yaratıcılık konularında büyük bir hareketlilik yaşamanız söz konusu. Bu konularda daha atılgan ve kararlı davranabilirsiniz. Duygularınızı göstermekten çekinmeyecek ve birlikte olduğunuz kişiyle güzel vakit geçirebilmek için hiçbir masraftan kaçınmayacaksınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Dün itibariyle odak noktanız haline gelen aile ve ev konuları bugün de gündeminizin üst sıralarında yer alıyor. Bu konularda aldığınız bazı önemli kararlar olabilir. Kararlarınızdan taviz vermeme ve hayata geçirmek için imkânlarınızı zorlama eğiliminde olabilirsiniz. Belki bu kararlı yapınız sizi başarıya götürecek. Ancak yine de olaylar ve kişiler karşında esneklik göstermeniz iyi olabilir.

İKİZLER: Çevrenizde bazı değişiklikler yaşanabilir. Kimi yakınlarınızın taşınacağı haberini alabilir veya yakın çevrenizden bazı kişilerin bir ayrılık yaşadığını duyabilirsiniz. Bu kişiler duygusal olduğu kadar zihinsel açıdan da size yakın olabilirler. Aynı zamanda iyi anlaştığınız yakın çevrenizdeki bir kişinin duygusal durumu ile de ilgilenebilirsiniz. Bugün alacağınız haberler sizi etkileyebilir.

YENGEÇ: İşle ilgili konular ve özellikle harcama konuları yine gündeminizin ilk sırasında yerlerini alıyor. Ancak iş ve gelirleriniz noktasında bazı önemli kararlar almanız da söz konusu. Fikirlerinizde ısrarlı ve kararlı davranacaksınız. Ancak sizinle aynı fikri paylaşmayan insanları hemen düşmanınız ilan etmemelisiniz. Alıngan davranmamaya ve gereksiz gerginlikler yaratmamaya çok dikkat edin.

Haberin Devamı

ASLAN: Bugün planlarınızı hayata geçirme konusunda son derece kararlı davranışlar sergileyebilirsiniz. Önem verdiğiniz konularda adım atabilir, hatta bu konularda çevrenizdekilere bir parça sert davranabilirsiniz. Planlarınıza bağlı kalmak adına esnekliğinizi yitirmemeye dikkat etmelisiniz. Yakın çevrenizle aranızda kırgınlık yaratmamaya özen gösterin.

BAŞAK: Bugünün ‘ektiğinizi biçtiğiniz’ bir gün olacağı söylenebilir. Şimdiye kadar yaptığınız işlerin ve söylediğiniz sözlerin yarattığı bazı sonuçların ortaya çıkması söz konusu. Bu sonuçların iyi veya kötü oluşu ise size bağlı olacak. Ancak bu sonuçları kabulleniş şekliniz sizi ruhsal anlamda geliştirebilir. Seçimlerinize özen göstermeli, tercihlerinizin yaşamınızı değiştirebileceğini fark etmelisiniz.

TERAZİ: İşle ilgili destekler ve para konularında hareketli zamanlar geçirebileceğiniz bir gündesiniz. İşinize verdiğiniz emeklerin maddi ve manevi olarak karşılığını alabilir, kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Fikirleriniz iş arkadaşlarınız tarafından destek görebilir. Uğraştığınız bir anlaşma nihayet imzalanabilir ve beklediğiniz ödeme yapılabilir. Bugün işten yana kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

AKREP: Gün boyunca sorumluluklar ve ailenize dair konularda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı gelişmeler üzerinizdeki sorumlulukları arttırabilir. Bunlar sadece işinize ait sorumluluklar olmayabilir. Öte yandan gün içinde annenize ya da anne figürü olarak gördüğünüz birine ait konular da ön plana çıkabilir. Anlayışlı davranmanız gerekebilir. Kararlarınızı sakin bir şekilde anlatmaya çalışın.

YAY: Akademik konularda çalışıyorsanız bugün sizin için son derece verimli bir gün olabilir. Dikkatinizi kolaylıkla çalışmalarınıza verebilir, her şeyi çok kolay kavrayabilirsiniz. Yeni fikirler veya ihtiyacınız olan hızlı düşünme bugün sizin için oldukça kolay gözüküyor. Fikirlerinizi sunmak için de uygun şartlar söz konusu. Çalışmalarınız yenilikler yaratabilir. Atılımlarınızda kararlı davranmalısınız.

OĞLAK: Dönüşüm ve yenilenme konuları bugün gündeminizde daha çok öne çıkıyor. Bugün sizi rahatsız eden bazı konularda değişmeye veya bu konuların hayatınızdaki önemlerini değiştirmeye karar vermeniz söz konusu olabilir. Hayatınızda sık sık krizler ve sorun yaratan bazı konular bugün bir kez daha önünüze gelecek. Ancak siz sorunları kökten çözüme kavuşturmak isteyeceksiniz.

KOVA: Bugün İlişkiler ve ortaklar konularında önemli adımlar atabilirsiniz. Gün içinde yaşayacağınız bazı olaylar sizi bu konularda karşınızdaki kişilerle bazı anlaşmazlıklara itebilir. Bu anlaşmazlıkların çözümü için anlayışlı olduğunuz ölçüde kararlı olmanız da gerekebilir. Dengeleri sağlamak için kendi isteklerinizden vazgeçmemelisiniz. Ancak isteklerinizin sabit fikir haline de getirmeyin.

BALIK: Sağlıkla ilgili konularda bazı endişelere kapılabilirsiniz. İşiniz ve diğer sorumluluklarınız bugün fazlasıyla yorabilir. Gün içinde pek çok konuyla ilgilenmeniz gerekebilir. Çalışma temponunuz yoğunluğu salığınızı da etkileyebilir. Ancak sağlığınızla ilgili sürekli endişeli olmak ve stres yapmak yerine ciddi adımlar atmanız gerekiyor. Doktora gitmenizde ve şikâyetlerinize çözüm bulmanızda fayda var.