R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki tutulma arasındayken daha sarsıcı olaylar yaşayabiliriz. Sevgili okurlar, 8 Kasım’da Boğa burcunda tam Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma içinden geçtiğimiz tutulma mevsiminin en kritik ve test edici sonuçlar getireceği döneme benziyor. Şu anda içinden geçtiğimiz iki tutulma arasında beklenmedik olaylar ve aynı zamanda kontrol dışı durumlar gündeme gelir. Akrep burcundaki Güneş tutulması ölüm temasını, kimi zaman şiddet ve korku içeren konuları sık sık gündemimize taşıyor. Dikkatlerimiz bizi ruhsal açıdan test eden, eğiten ve dönüştüren koşullara yöneldi. Ay tutulmaları ise önemli duygusal reaksiyonlar, sonuç ve muhasebeler getiren astrolojik fenomenlerdir. Tutulmanın tam ve sabit bir burçta gerçekleşiyor olması  daha yoğun, şiddetli ve biriken enerjilerin boşalabileceği bir dönemden geçtiğimizi gösteriyor.

Haberin Devamı

Tutulma Uranüs ile partil birleşirken, Satürn’den baskın bir kare (üstten) almakta. Sarsıcı Uranüs ile birleşecek olması, ani ve sarsıcı olaylarla karşılaşabileceğimizi gösteriyor. Tüm dünyada toprağa ilişkin konular, doğa olayları, beklenmedik olaylar dikkat çekici olabilir. Ekonomide, kaynaklarımızı ve bize güven vermesini istediğimiz konularda ani gelişmeler, sarsıntılar ya da uyanışlar içinde olabiliriz. Dünyada finansal piyasalarda, bankaları ve sermaye kuruluşlarını ilgilendiren konularda krizler, risk oluşturan güvensizlikler daha çok gündeme gelebilir. Ay tutulması haritasında ülkemiz açısından Saka burcunun yükseliyor ve Satürn’ün de içinde olması bu coğrafyada da krizler, endişe ve korku yaratabilecek olayların dikkat çekebileceğini gösteriyor.

Şahsi olarak güven ve istikrar aradığımız bir konuda şartların değişmesi ve artık geçmişe takılı kalmamanın doğru olacağını göstermekte. Gelişmelere direnç göstermek, aynı şeyde ısrar etmek yarardan çok sıkıntıya neden olacaktır.

Ay tutulması sizi nasıl etkiliyor?

Eğer yükselen burcunuz Koç ise para durumunuz, birikimleriniz ve harcamalarınızla, işteki desteklerle ilgili konularda, yeni bir plan yapmanız ve beklenmedik koşullara açık durmanız doğru olacaktır. Gelecek yönündeki beklentilerinizi ciddi şekilde yeniden ele alabilirsiniz. Birikimlerinizi dikkatli yönetmelisiniz. Boğa ise şahsi alanda, niyetleriniz ve yapmak istediğiniz değişikliklerle ilgili önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme geliyor. Karşılıklı konuları, evlilik ya da ilişkilerinizi de gözden geçirebilirsiniz. Bedensel sağlık konusuna önem verebilirsiniz. İkizler ise kontrolünüz dışındaki gelişmeler iş hayatınız, düzeniniz açısından daha stres yaratıcı olabilir. Kimi zaman gizli bir durum ya da sizi izole eden bir olay gündeme gelebilir. Uzaklar, akademik uğraşlar ya da medya ile ilgili konular dikkat çekebilir. Yengeç ise bu dönemde gelecek beklentilerinizde, ümit ve istekleriniz ile ilgili konularda yenilikler, ani değişiklikler yaşanabilir. Size güven duygusu veren şeyler değişebilir. Arkadaşlar, gruplar içinde yepyeni durumlar ortaya çıkabilir, bazı kriz ve endişeleri aşmanız söz konusu olabilir. Aslan ise iş hayatında, statünüz, ünvanınız, medeni durumunuzla ilgili konularda yenilikler dikkat çekebilir. Herkes tarafından daha çok farkedilebilirsiniz. Ancak bazı karşıtlıklara, ilişkilere ve evlilikle ilgili konulara daha ciddi bir gözle bakmak durumundasınız. Başak ise olaylara bakış açınız, inançlarınız, fikirleriniz konusunda daha yenilikçi olmaya bakmalısınız. Uzaklarla, yabancılarla ilgili bir konu bakış açınızı aniden yenileyebilir. İş, sağlık, düzen konularına da ciddi bakmak gerekebilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise mali konular, miras gibi paylaşımlı konular, borçlar, alacaklar, yatırımla ilgili gelişmeler yanında, sizde endişe ya da korku yaratan durumlarla yüzleşme, bazı önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelebilir. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda sorumluluk, ciddiyet dikkat çekebilir. Akrep ise evliliğiniz, içinde olduğunuz ilişkiler ve ortaklıklarda değişiklikler, yenilikler önemli olabilir. Kişisel konularda önemli muhasebeler var ve aile içinde de yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. Yay ise sağlığınız, iş ortamınıza ait konularda bazı sonuçlar, değerlendirmeler dikkat çekebilir. Olayları kendi akışında ele almak durumundasınız. Yakınlar, görüşmeler, kardeşler ve ziyaretlerle ilgili konular da dikkat çekebilir. Oğlak ise aşk hayatınızda, sevdikleriniz ile ilgili konularda, çocukları ilgilendiren gelişmelerde sürprizler, ani gelişmeler ve aynı zamanda parasal açıdan da daha sorumlu ve gerçekçi olmayı gerektiren olaylar öne çıkabilir. Saka ise kişisel adımlar, bitişler ve başlangıçlar, ailenizi ya da yerleşiminizi ilgilendiren konularda ani durumlar öne çıkabilir. Eve, babanıza ya da yaşadığınız yere yönelik konular bazı sorumluluklar ve yeni adımlar atmaya neden olabilir. Balık ise görüşmeler, ziyaretler, içinde olduğunuz iletişim ve görüşmeler açısından önemli sonuçlar ve değerlendirmeler dikkat çekebilir. Yabancılarla ilgili gelişmeler yanında anlaşmaları, yazışmaları, belgeleri hatta kardeşleri ilgilendiren alanlarda yenilikler yaşanabilir. Bazı kısıtlayıcı ve elde olmayan koşullar da dikkat çekebilir.