R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeniay yarın doğacak. Bugün bazı sıkıntılar, sıkışıklıklar yaşayabiliriz. Ay’ın iyice küçüldüğü zamanlarda şansımızı zorlamayalım. Olayları akışına ve kabullenmeye bırakalım. Yengeç burcundaki Ay, sezgilerimizi kullanmak ve gizli şeyleri anlamak için uygun bir zemin getiriyor. Ruhsal açıdan öğrenebiliriz. Duygularımızı, rüyalarımızı, kendi derinliklerimizi anlamaya çalışalım. Kendi içimizde daha derine inmemiz gerekiyor olabilir.

KOÇ: Domestik konular sizi yorabilir ve kısıtlayabilir. Ancak daha verimli adımlar atacağınız önemli bir gün içinde olduğunuzu unutmamaya çalışın. Aileden beklediğiniz duygusal güven ve maddi destekler konusunda şanslı görebilirsiniz. Onarım ve tadilat işlerinizin de önemli ölçüde üstesinden gelebilirsiniz. Ortaklıklarda yaşanan sorunlu süreci kabullenmeye çalışmalısınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Sizi yenilik yapmaya iten gelişmeler yaşanabilir. Değişik öğretiler, içinde yer almaktan hoşlanacağınız faaliyetlere katılmanız söz konusu olabilir. İletişim ve zihinsel uğraşlar da güne keyif katabilir. Kardeşlerle yapılacak kısa yolculuklar, akrabalar ve yakınlarla olan görüşmeleriniz ise sıklaşabilir. İşinizin bir parçası olabilecek eğitim temaları ve yeni işbirlikleri öne çıkacak.

İKİZLER: Maddi kazançlarınıza yönelik adımlar atabileceğiniz bir gündesiniz. Ancak iyimser hareket edebilir, harcamalarda aşırıya kaçabilirsiniz. Ortak para konularında ise daha kararlı olmak, işbirliği içinde kalmak hedefiniz olmalı. Ancak şu dönem dışsal koşulları fazla zorlamayın. Devlete, kurumlara ait ödemelerde gözden kaçanlara dikkat etmenizde fayda var.

YENGEÇ: Burcunuzda ilerlemeye devam eden Ay size daha temkinli ve istikrarlı adımlar atma şansı veriyor. Çocuklarla ilgili gelişmelerde daha fazla sorumluluk altına girmeniz gerekebilir. Özel hayatta karşınıza çıkan engelleri gözden kaçırmamalı, ancak güç mücadelesine girmekten kaçınmalısınız. Biraz sakin ve sağduyulu davranmanızda fayda var.

ASLAN: Aileye ilişkin sorunların ele alındığı bir gün olabilir. Duygusal açıdan sizi yoran konuları geri planda bırakmalısınız. Başkalarının sizden isteklerini gerçekleştirmek konusunda ve manevi açıdan destek olacağınız çalışmalarda yararlı işler yapabilirsiniz. Size destek olması gereken kişilerle yaşanabilecek sorunlar karşısında esnek kalın. Sağlığınıza da dikkat edin.

Haberin Devamı

BAŞAK: Yeni yapılanmaların hayata geçeceği şartlar gündeminizde yer kaplayabilir. Önemli organizasyonlar ve dernek çalışmaları içinde görevlerin öne çıkması ile harekete geçmeniz söz konusu olabilir. Sosyal olanakların dikkat çekeceği bu dönemde, beklentilerinizi ortaya koymanızda yarar var. İşten beklenen maddi kazançlarda ise istikrarlı sonuçlar almakta zorlanabilirsiniz.

TERAZİ: Kariyer açısından önemli bir gün olabilir. Mesleki alanda adımlar atmaya devam ederken, başarıların getireceği avantajlarla da karşılaşabilirsiniz. Yaratıcı yanlarınızın ve becerilerinizin çalışma hayatınıza yansımaları da sizin için önemli bir destek haline gelebilir. Sosyal konular ve gruplar içindeki beklentileriniz iyimserlik getiriyor. Yeni yolculuklar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

AKREP: Yabancılarla işlerinizde olumlu gelişmeler yaşayabileceğiniz bir gündesiniz. Beklentilerin karşılanacağı şartlar ortaya çıkabilir, yeni kişilerle ilişkiler yapıcı sonuçlar getirebilir. Akademik hedefleriniz varsa bu hedeflerle ilgili yeni bir araştırma içine girebilirsiniz. Haberleşme trafiğinin artması yanında, farklı düşünceler ve inançlar hakkında yeni bilgiler edinmeniz söz konusu olabilir.

YAY: Güne yeni beklentilerle başlıyorsunuz. Ortaklıklarda aradığınız güveni bulmak, başkalarının imkânlarından faydalanabilmek sizi harekete geçirip, finansal adımlar atmanızı sağlayabilir. Ortak kazançların planlanması, kredilerle ilgili sorunların aşılması yönünde kararlar alabilirsiniz. Aile ve geçmişe ait duyguların öne çıkmasının sizi rahatsız etmesine izin vermeyin.

OĞLAK: Sakin adımlar atılabilir, ortaklaşa işlerde elinizi daha da güçlendirebilirsiniz. Sosyal açıdan size daha fazla sorumluluk getiren şartları soğukkanlılıkla kabullenmeye çalışın. Başkaları ile olan ilişkilerden fayda sağlamak, çevrenizi genişletmek için fırsatlar karşınıza çıkabilir. Kazançlarınıza yönelik akıllıca atılacak adımlar sayesinde maddi planlarınızı gerçekleştirme fırsatı bulabilirsiniz.

KOVA: Düzen değişikliklerini yapmak için uygun bir gündesiniz. Çalışma koşullarını iyileştirecek adımlar atabilir, çalışma arkadaşlarınızla birlikte uyum içinde hareket edebilirsiniz. Organize edilmesi gereken konular ve detaylardaki yoğunluk artarak devam ediyor. Bu günlerce daha fazla başkalarının işini yüklenmeniz söz konusu olabilir. Sağlıkla ilgili konularda dikkatli olmalısınız.

BALIK: Hayatın olumlu yanlarını deneyimleyeceğiniz bir gündesiniz. İçinizden geldiği gibi hareket edebilir, sevdiğiniz kişilerle daha çok bir arada olabilir, hayattan keyif alabilirsiniz. Değişiklik aradığınız bu günlerde yakın çevre gezileri ve değişik hobiler sizi harekete geçirebilir. Ancak iş hayatında alınan sorumluluklar nedeni ile biraz dengede olmak, artan sorumluluklara göz atmak gerekebilir.