CaddeOZZY USTA'YA 'KIRMIZI' YAKIŞIR

OZZY USTA'YA 'KIRMIZI' YAKIŞIR

30.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Metal müziğin efsanevi sesi Ozzy Osbourne’un uzun zamandır beklenen İstanbul konseri öncesi sahne dört kadına emanet. ‘Kırmızı’ Grubu’nun vokalisti İdil Çağatay, “Ozzy Usta’dan birkaç şarkı söylemek isteriz” diyor

OZZY USTAYA KIRMIZI YAKIŞIR

OZZY USTAYA KIRMIZI YAKIŞIR



Ozzy Osbourne, bu akşam Turkcell Kuruçeşme Arena’da vereceği konserde ön grup olarak sahne alacak ekibi de kendisi seçti. ‘Kırmızı’ 62 grubu geride bırakarak sahneye çıkma şansı elde etti. Vokalde İdil Çağatay, elektrogitarda Fulya Akgün, davulda Aslı Polat ve bas gitarda Başak Gün’ün yer aldığı Kırmızı 2005 yılında kuruldu. Kırmızı’nın vokalisti İdil Çağatay, Ozzy Osbourne’dan önce sahne alacaklarını öğrendiklerinde çok sevindiklerini belirtiyor: “Yarışmaya başvurduğumuzda neden olmasın, neden kazanmayalım diye düşündük aslında ama mutlaka kazanırız demedik. Çok emin değildik fakat her zaman bir ümit de oluyor. Haberi aldığımızda da çok heyecanlandık ve şaşırdık. Yarışmanın ilk beşinde değil, ikinci beş yani yedekleri içinde görünüyorduk çünkü. Ama Ozzy Usta’nın takdiri böyle olmuş, bizi seçmiş.”
Ozzy Osbourne için “O bizim metal dedemiz, en büyük rock starlardan biri” diyen Çağatay konserde de sanatçının şarkılarından birkaçını seslendirmek istediklerini söylüyor: “Repertuarımıza onun şarkılarını da almak istiyoruz. Zaten konserlerimizde Ozzy Osbourne çalıyoruz. Bu konserde ona saygı amacıyla birkaç şarkısını seslendirme isteğimiz var, Osbourne’un izniyle tabii.”
Geçen şubatta grubun adıyla bir single yayınladıklarını, şu anda ikinci albüm hazırlıkları içinde olduklarını vurgulayan Çağatay yaptıkları müziği ise şu sözlerle tanımlıyor: “Yırtıcı, tepkisel ve enerjik! Sonuçta enerjik insanlarız ve bunu müziğimize de yansıttığımızı düşünüyoruz.”


METALiN DEDESi
Black Sabbath’ın ilk albümünün üzerinden tam 41 yıl geçti. Ozzy Osbourne ilk solo çalışmasını çıkaralı 30 yıl oldu. 62 yaşındaki İngiliz metalci ailesiyle tam kadro çıktığı ‘The Osbournes’ adlı reality şovla her ne kadar kabul etmek istemese de yıllardır bir televizyon fenomeni. Osbourne bir röportajında “Tony (Iommi) bir gün dedi ki ‘Bu insanlar korku filmini izlemek için para veriyorlar, o zaman biz de korku müziği yapalım’” sözleriyle başlangıç noktalarını özetliyor.

En büyük pişmanlığınız nedir?
Bugüne kadar aptalca birçok iş yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bir yol ayrımına geldiğinizde hangi yönü seçerseniz seçin, iyisiyle kötüsüyle bunu yaşamak zorunda kalırsınız. Eğer her şeyi çok doğru yapsaydık hayat sıkıcı olmaz mıydı?

Black Sabbath’ın yeniden bir araya gelmesi noktasına nasıl geldiniz?
Her zaman Beatles olmak istedim ve insanlar Beatles’ın, Black Sabbath’ın heavy metal versiyonu olduğunu söylüyor. Muazzam bir Black Sabbath albümü yapmayı isterim. Tony Iommi’yle konuştum, Geezer’la (Butler) da, Bill Ward’la her dakika konuşuyorum. Birbirimize güveniyoruz.

Televizyon şovunuz ABD’de ciddi başarılı. İnsanların size bakışını değiştirdi.
Televizyon insanı değilim. bu tür şovlardan nefret ediyorum. Ama ailem seviyor. Geçen yıl ‘Osbournes: Reloaded’ projesi ertelenince nasıl rahatladığımı anlatamam. ‘Şovun hiçbir bölümünü oturup izlemedim. Sadece küçük parçalar gördüm o kadar.

Reality şovun stresiyle günde 42 farklı hap alıyormuşsunuz.
Artık uyku hapı gibi birçoğunu almıyorum. Yaşıma göre iyi göründüğümü söylüyorlar.

Alkol sorununun üstesinden nasıl geldiniz?
Öncelikle sigarayı bıraktım. 24 saat sigara içiyordum. Ondan sonra alkolden ve haplardan kurtulmak çok daha kolaydı.

Çocukları yetiştirmekten bahsedelim.
Karıma sormalısınız. Ben de uzun süre çocuklardan biriydim. O içmez, tek tük bir kadeh şarap alır. Ben her üç saniyede bir içerim.


Aman Ozzy görmesin
İngiltere’nin sevilen şarkı yarışmalarından X Factor’de ayrıldığı jüri üyeliğine dönen Ozzy Osbourne’un karısı Sharon (57), dönüşünün şerefine Daily Mail’e verdiği röportajda geçmişte yüz gerdirme, göğüs ameliyatı ve yağ aldırma operasyonlarına 120 bin sterlin (yaklaşık 275 bin TL) harcadığını açıkladı. “Her kuruşuna değdi. Estetik ameliyatı seviyorum” diyen Osbourne, 1999’da da kilo vermek için midesine kelep-çe taktırmıştı. X Factor’da 28 kategorideki yarışmacıları seçecek kişilerden biri olan Osbourne’un diğer seçici İrlandalı menajer Louis Walsh’un yanağına kondurduğu buse, Ozzy’nin tepesini attırabilecek kadar tutkulu. Tanrıya şükür ki Ozzy İstanbul’da