Eskiden iki grup insan vardı; güzel ve güzel olmayanlar... Şimdi ise bir üçüncü grup olarak karşımıza estetikliler çıkıyor!
Biz estetik doktorları, üçüncü gruptakilere ‘yapay güzeller’ veya ‘estetik yapılmış insanlar’ diyoruz. Çin’de her sene estetik ameliyatı olanların yani yapay güzellerin kendi güzellik yarışmaları yapılıyor.
Türkiye’de tahminimce her yıl 100 binden fazla estetik ameliyat ve müdahale uygulanıyor.
Bu ‘yapılı’ insanların sayısı da her geçen gün artıyor. Çevrenize baktığınızda göreceğiniz yapılı burunlar, ekili saçlar, gerilmiş yüzler ve doldurulmuş göğüsler bunun en güzel örneği.
DOĞAL GÖRÜNEN ESTETİK AMELİYATLAR
Çeşitli istatistiklere göre, şehirli her dört kadından biri estetik olabileceğini söylüyor. Erkeklerde ise bu oran her 10 erkekte bir. Yani erkekler henüz ‘erkekliğe bıçak’ sürdürmüyorlar.
Seneler önce estetik ameliyat ücretlerini sadece zenginler ve film yıldızları karşılayabilirdi. Bu nedenle bu uygulamalara ‘Hollywood’ ameliyatları derdik.
Günümüzde ise ameliyat ücretleri azaldı; kredi kartına taksit bile yapılıyor, hatta bankalar size estetik ameliyatlar için kredi veriyorlar.
Ayrıca o zamanlar ameliyat sonrası haftalarca evde kalmanız gerekirdi. Şimdi ise 5-6 günde işbaşı yapabiliyorsunuz. Eskiden hastalar ameliyat oldukları belli olsun isterlerdi. “O kadar para verdik, herkes bilsin” derlerdi. Günümüzde ise ameliyat sonrası kimse fark etmeden senelerce daha genç görünmeniz gerekiyor. En önemlisi de komplikasyonlar yani hatalar ve istenmeyen sonuçlar oldukça azaldı. Bu nedenle hastalar artık ameliyatlardan korkmuyor.
DİYET VE SPORLA GÜZELLEŞEMEZSİNİZ!
İstediğiniz kadar hareket edin ve yemek yemeyin; alnınız düzleşmez, yüzünüzün sarkması azalmaz ve göğüsleriniz büyümez.
Senelerdir alın germesi ameliyatı yapmıyoruz. Botoks ve dolgu maddeleriyle alınlar dümdüz oluyor. Göz kapağı ameliyatları günümüzde o kadar kolaylaştı ki, estetik cerrahi öğrenen doktorlar ilk önce göz kapağı ameliyatı yapıyor.
Yağ emmek de çok kolaydır ama sonuçlar kötü olabilir. Yağ emen doktorun sanatçı özelliklerine sahip olması ve hastanın vücuduna bir heykeltıraş gibi şekil vermesi gerekir.
CERRAH BiR TERZiDiR
Her hasta birbirinden farklı... İyi bir cerrah konfeksiyon gibi çalışmaz!
Her kadına yüzüne uyan germe yöntemini uygular. Konfeksiyon çalışan cerrahların hastaları, kız kardeşler gibi birbirlerine benzer. Ayrıca hastanın görünümü de doğal olmaz.
Hastaların istediği, ameliyat sonrası daha genç ve dinlenmiş görünmektir. Güzel görünmek ikinci plandadır.
Onlarca yüz germe ameliyatı var ama en çok uygulananlar 'Mini Lift' denen; sadece yüzün alt yarısına yapılan germe ameliyatları. Nasıl bir terzi dikimden önce kumaşın temiz ve ütülü olmasını isterse, yüz cerrahı da yüz derisini ameliyat öncesi kimyasal soyulma, PRP ve radyo frekansla ütülemeli. Bu sayede sonuç çok daha güzel olacaktır.
GENÇ KALMA iSTEĞi ARTIYOR
Bundan 200 sene önce doğanlar, ortalama 40 sene yaşıyorlardı. Günümüzde beklenen yaşam süresi, 90'a ulaştı. Ömrümüz uzadıkça ruhumuz genç kalıyor ama üstümüzdeki elbise yani derimiz eskiyor. Bundan 20 sene önce yüzü gerilenlerde geriye doğru çekilmiş ve ‘maske yüz’ denen görünüm oluşmaktaydı. Şimdiyse yüzü gerilenler, çok daha doğal ve sanki ameliyat olmadan gençleşmiş gibiler. Her şeyin doğal görüneni iyidir!