CaddeNükhet Duru yıllar önce mücadele ettiği hastalığı anlattı!

Nükhet Duru yıllar önce mücadele ettiği hastalığı anlattı!

15.08.2024 - 14:39 | Son Güncellenme:

1971 yılında Florya Deniz Kulübü'nde dans müziği orkestrasında solistlik yaparak şarkıcılığa adım atan, 1974'te ilk plağı yayınlanan Nükhet Duru, meslektaşı Serdar Ortaç'ın da mücadele ettiği MS'e (Multiple Skleroz) yıllar önce yakalandığını ve hastalığı yendiğini açıkladı.

Nükhet Duru yıllar önce mücadele ettiği hastalığı anlattı

Nükhet Duru, Sibel Arna'nın YouTube kanalındaki 'Ne Olursan Ol, Rahat Ol' programına konuk oldu. Bir dönem MS ile mücadele ettiğini söyleyen 70 yaşındaki şarkıcı, "Bu konuyu Serdar Ortaç'la da konuştuk" dedi.

Haberin Devamı

"ÇOK ERKEN KURTARDIM"

Benimki çok erken yaşta yakanlandığım ve çok erken kurtardığım bir hastalık. Adını bile bilmiyordum o zaman hastalığın. Daha belirgin de değildi. Doktorlar da bilmiyordu.

Nükhet Duru yıllar önce mücadele ettiği hastalığı anlattı

"HER GÜN ÜÇ ADIMLA BAŞLADIM"

Hastalığı nasıl yendiğine dair konuşan usta sanatçı, "Hani bugün konuşuluyor ya sürekli internet ortamında; 'beyin gücü', 'beyine emir veriyorsun', konuştuğunu o duyuyor, bedenin duyuyor' falan... Ben bunu bilmeden içgüdüsel olarak 'Hayır, ben buna pes etmeyeceğim' demişim. Ve öyle kalkıp yürüdüm. Yani inan her gün üç adımla, Yeşilçam filmi gibiydi. Her gün üç adımla başladım ve sonra 'aaa' dedim, atıverdim sopayı" ifadelerini kullandı.

Nükhet Duru yıllar önce mücadele ettiği hastalığı anlattı