CaddeMÜYORBİR seçiminde şoke eden görüntü!

MÜYORBİR seçiminde şoke eden görüntü!

30.04.2019 - 09:42 | Son Güncellenme:

Müzik dünyasından 2 bin üyesi olan MÜYORBİR’de 26 Mart’ta seçim yapıldı. Seçimi Burhan Şeşen kazandı. Ancak üyelerden birinin, oylama sırasında kurallara aykırı şekilde önünde dört keypad (oylama cihazı) bulundurması dikkat çekti.

MÜYORBİR seçiminde şoke eden görüntü

Sabah Gazetesi'nden Ömer Karahan'ın, "Yine MÜYORBİR Yine Şaibe" başlıklı yazısı şöyle:
"Gerçekten 'Sıkıldım artık' desem yeridir. Kiminle bir araya gelsem; müzik meslek birliklerinden duydukları memnuniyetsizlikleri ve şikayetleri dinliyorum.
Geçtiğimiz ay gerçekleşen MÜYORBİR 10. Olağan Genel Kurulu hakkındaki birçok şaibe iddiası da kulaklarıma gelenler arasında.
Ancak içlerinden birisi var ki gerçekten akıl almaz. Bazı üyeler, genel kurulda oylama yaparken en az üçdört tane 'keypad', yani oylama cihazı kullandı. Genel kurulda oylama yapılırken bir kişinin önünde dört tane oylama cihazının olduğu fotoğraf karesi bana e-mail olarak gelince şaştım kaldım doğrusu. Her üyede bir veya vekaleti olan kişinin olmak üzere iki tane olması gereken ve kimseye devredilemeyen keypad'in, bir kişide dört tane olması hakkında yetkililer umarım geçerli bir açıklama yaparlar.
Seçimde ipi, Burhan Şeşen göğüsledi. Şeşen'in ekibinde Hüseyin Turan, Edip Akbayram, Belkıs Akkale ve Onur Akın gibi isimler var.
O güne dair Divan Başkanı Sümer Ezgü ve Divan Kurulu'nun taraflı yönetimi, muhalefetin verdiği belgeleri okumaktan kaçınması, üye vasfını taşımayan kişilerin oy kullanması gibi iddialar da keypad gibi açıklanması gereken başlıklar arasında yer alıyor.
Ayrıca MÜYORBİR Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Şeşen, Belkıs Akkale, Suavi, Onur Akın, Edip Akbayram, Tolga Sağ ve Ali Kocatepe gibi isimlerin haklarında 2016 yılında beri devam eden iftira, zimmet, üyenin güvenini kötüye kullanma, bilinçli ve kasıtlı olarak üyenin hak edişini ödememe gibi iş ve işlemlerden süren soruşturmaların hâlâ sonuçlanmamış olması da üyeler arasında merak konusu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada; savcılık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan inceleme yapmasını istemişti. Görevlendirilen iki müfettiş, yaptıkları inceleme sonucunda 52 sayfalık bir rapor hazırlamıştı.
Yapılan iş ve işlemlerde birçok usulsüzlüğün tespit edilmesi üzerine savcılık soruşturmayı genişletmiş ve bazı MÜYORBİR yönetim kurulu üyeleri, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü dolandırıcılık masasında ifade vermişlerdi.
Hem savcılıktaki soruşturmanın, hem de genel kuruldaki iddiaların bir an önce sonuçlanmasının, seçilmiş yönetim üzerindeki kara bulutları ortadan kaldıracağına inanıyorum.