Samsung Galaxy serisinin yeni amiral gemisi S III, yeni bir insan uzvu olmaya aday. Sahibini tanıyarak kendisini ona adayan S III’ün Londra’da perşembe akşamı düzenlenen galasında birini inceleyebilmek için çok uğraştık çok...
Samsung’un iPhone’la birlikte akıllı telefon pazarını domine eden serisi Galaxy’nin son yıldızı S III’ün dünya lansmanı için Londra’da Earl’s Court Fuar Merkezi’ndeyim. 1937’de açılan yapının Samsung’a ayrılan bölümü, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 2 bin gazeteci, iş ortağı ve Samsung yetkilisiyle hınca hınç dolu.
Ve Samsung Mobile, kutuyu açarak, akıllı değil, süper akıllı telefonu, yeni amiral gemisi S III’ü sahneye çıkarıyor.
Neden süper akıllı? 1.500 TL’nin üzerinde fiyatlarıyla S III ve muadilleri, bir bilgisayara gerek bırakmayacak şekilde insanın tüm dijital ihtiyaçlarını görebiliyor. Bu kapasite de ‘süper akıllı’ diye adlandırılan bir segment’i işaret ediyor.
Binlerce gözün faltaşı gibi açık izlediği sunumun ardından, davetliler S III’ü deneyimleyecekleri alana davet edilir edilmez, ön sıralar “Hurraa” diye, telefonların bulunduğu kiosklara doğru taarruza kalkıyor.
Sonunda aralardan sızarak, Galaxy S III’e birkaç dakika dokunma, kurcalama şansını buluyoruz.
Sloganı ‘İnsanlar için Tasarlandı’ olan Galaxy S III’ün ilk bakışta cezbeden insani özellikleri şunlar.
S VOICE: iPhone’un Siri’sinin Galaxy’deki karşılığı. Telefonu sesle kontrol edebilmemizi sağlıyor. Ancak kapsamlı bir test imkanı bulamadığımız için ne ölçüde başarılı olduğunu henüz bilemiyoruz. Siri, tanıtıldığı gibi çalışmadığı için sert eleştiriler almıştı. Sekiz dil destekleyen ‘S Voice’inse bizim aksanımızı anlamayacağı kesin.
SMART STAY: S III’ün ön yüzündeki kamera, kullanıcının göz hareketlerini izliyor. Böylece bir şey okurken, video izlerken ya da başka bir şey yaparken dikkatinizin ekranın neresine odaklandığını biliyor. Uykuya daldınız, gözünüz kapandı; telefon da kapanıyor.
OTOMATİK ETİKETLEMELİ YÜZ TANIMA: Yüzleri tanıyabilen S III, fotoğraflardaki kişileri otomatik şekilde etiketleyebiliyor. Birkaç darbeyle fotoğraflardaki kişilere görselleri eposta ya da MMS’le kolayca gönderebiliyorsunuz.
S BEAM: “Işınla beni Scotty” ifadesinin Galaxy S III’te vücut bulmuş hali. İki S III’ü birbirinin üzerine koymanız, telefonlar arasında çok hızlı şekilde 1 GB’a kadar dosya transferi yapabilmeniz için yeterli. Yakın alan iletişim (NFC) teknolojisini kullanan Bu özellik yalnızca S III’ler arasında geçerli.
DOĞRUDAN ARAMA: Mesela birine SMS yazarken, birden onu aramaya karar verdiniz. Bağlantı kurmak için S III’ü kaldırıp kulağınıza dayayın. Basit görünen bu özellik yine de havalı.
ALLSHARE CAST: Bu sayede TV ve S III arasında müthiş bir bağ kuruluyor. Basit bir, iki darbeyle telefondaki içeriği TV’den görüntüleyebiliyor, oyunlarınızı S III’ü bir kontrolör gibi kullanarak dev ekrandan oynayabiliyorsunuz. Android oyunlarının giderek daha da güzelleştiğini düşünürsek, yakında konsolların pabuçlarını damlardan toplamak zorunda kalabileceğimizi tahmin edebiliriz.
S III’ün fotoğraf makinesi de dikkat çekici. 8 MB kamera, denklanşöre basıldığında gecikme olmaksızın görüntüyü yakalıyor. Saniyede 3.2 kare seri çekim yapabilen S III, fotoğraf makinesi ihtiyacını rahatça görebilecek üstünlükte.
İŞLETİM SİSTEMİ: Android 4.0 Ice Cream
EKRAN: 4.8 inç HD Super AMOLED
KAMERA: 8 MP, 1.9 MP ön kamera
50 GB EMRiNiZDE
Samsung’un en geç haziran başında Türk tüketicisinin beğenisine sunacağı Galaxy S III’ün özellikleri hakkında bilgi veren Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer’se, insan odaklı yeni modelle Galaxy S II’nin dünyada yakaladığı 20 milyon satış rakamını geçeceğine inandıklarını söyledi. Sezer, “Galaxy S III’le geleceğin telefonuna bir adım daha yaklaşıyoruz. Yeni telefonumuz, akıllı telefon teknolojisinde gelinen son noktayı temsil ediyor. Sizi dinliyor, izliyor, görüyor. Gözünüzü kapattığınızda kapanıyor. S Cloud ile 50 GB ücretsiz depolama fırsatı sunuyor” dedi.
EKONOMiK KRiZDE BiLE BÜYÜYOR
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, martta akıllı telefonda yüzde 33.3 pazar payına ulaştıklarını söyledi. Sung Yong Hong, “Türkiye’de mart itibarıyla en çok cep telefonu satan markayız. Yüzde 29.9 pazar payı olan Nokia’nın önüne geçtik. Üçüncü sırada yüzde 15 pazar payıyla Apple yer alıyor. 2012 yılını da lider kapatmak istiyoruz ve tüm planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” diye konuştu.
Sung Yong Hong, sözlerini şöyle sürdürdü: “Samsung’un akıllı telefon pazarındaki payı 2010 yılında sadece yüzde 7.5’tu. 2011 yılında yüzde 310 büyüyerek bu rakamı yüzde 19’un üzerine çıkardı ve Apple’ı geride bıraktı. Şu anda akıllı telefon pazarında dünyada 1 numarayız... Samsung, 2012’nin ilk çeyreğinde 39.9 milyar dolarlık gelir elde etti. Geçen yılın aynı döne-mine göre yüzde 22’lik bir gelir artışı sağlandı. Kârlılık ise yüzde 98 artışla 4.46 milyar dolar oldu. Bu rakam tüm zamanların en iyi kârı olarak şirket tarihine geçti. Bu kârda en büyük katkısı olan ürünlerin başında cep telefonları ve Galaxy serisi geliyor.”