Cadde Mehmet Yılmaz Ak: 'Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz?' diyorlardı!

Mehmet Yılmaz Ak: 'Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz?' diyorlardı!

07.05.2022 - 10:00 | Son Güncellenme:

Kanal D’nin sevilen dizisi 'Yargı'da ‘Savcı Pars’ karakterini canlandıran Mehmet Yılmaz Ak, YouTube'da yayınlanan “İbrahim Selim ile Bu Gece” programının konuğu oldu. Karakterini yaratırken babasından esinlendiğini söyleyen oyuncu, "Pars, biraz babam gibi" dedi. Ak, "hayat verdiğiniz karakterlerden etkilenip, sokakta sözle taciz eden oldu mu?” sorusuna verdiği yanıtla da dikkat çekti.

Mehmet Yılmaz Ak: Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz diyorlardı

19 yaşına kadar Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Yılmaz Ak, “Lisede edebiyat öğretmenim sayesinde oyunculuğa başladım. Ardından Ege Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okurken tiyatro vardı ve ona devam ettim. Sonra İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde tiyatro bölümüne girdim” dedi.

Haberin Devamı

"AĞIR ABİLER TACİZ EDİYOR"

36 yaşındaki oyuncu, “Oynadığınız karakterden fazla etkilenip, sokakta sözle taciz eden oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Evet, çok oluyor. Önceki işlerimde hep mafyatik roller vardı. Ağır abiler taciz ediyor, ‘Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz?’ diyorlardı. Ben de ‘Abi zaten iddiam yok’ açıklamasını yapıp, oradan gitmek zorunda kalıyordum. Şimdi ise savcı rolündeyim ve ‘Savcım hoş geldiniz’ diyorlar.

"KÜNEFE YAPTIRIP, ÇAY İKRAM EDİYORLAR"

Mehmet Yılmaz Ak, ‘Savcı Pars’ rolüne hazırlanırken gözlem yaptığını söyledi: Avukatlar Savcı Pars’ın gerçekçi olduğunu söylüyormuş. Gözlemim iyi benim. Gurur duyuyorum ve mutlu oluyorum. Babam emekli polis. Oradan biraz despot tarafını aldım. Dürüst bir adamdı. Pars, biraz babam gibi. Onun hassasiyetlerindeki bir insana tanık oldum. Belki de onun vesilesiyle böyle bir şey oldu. İzleyici tarafından ‘Savcım savcım’ oldum bir anda. Çay, kahve ikram edenler, künefe yaptırıp, ismimi fıstıkla yazdıranlar oluyor. Benim ismim de uzun. En çok fıstık benim ismime gitmiştir.

Mehmet Yılmaz Ak: Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz diyorlardı

Haberin Devamı

"BİRAZ DA BAŞKA ROLLERİN TADINA BAKAYIM"

Başarılı oyuncu, rolü nasıl seçtiğini ise şöyle anlattı:

Rolün iyisine kötüsüne bakmıyorum ama çok üst üste kötü rolde oynayınca farklılaştırmak istiyorum. Kendimi geliştirdikçe başka şeyler de çıkar. Biraz da başka rollerin tadına bakayım istiyorum.

"FLÖRT ETMEK İÇİN FAL BAKTIM"

Yargı'nın Savcı Pars'ı, flört ettiği bir kadına fal baktığını itiraf etti: Flört ettiğim, enerjiyi hissettiğim biriydi. El falı baktım. El falı, ilk dokunuş ve kimya...

Mehmet Yılmaz Ak: Siz misiniz mafya, yoksa biz miyiz diyorlardı

AŞK ACISIYLA NASIL BAŞA ÇIKIYOR?

Reddedilme hikâyesinin olmadığını "Temkinliyimdir o konuda. Sinyali görmeden hareket etmem" sözleriyle anlatan Ak, "Aşk acısı ya da başka bir üzüntüyle başa çıkma yönteminiz nedir?” sorusuna, “Aşk acısıyla başa çıkma yöntemim başka gönüllerde teselli aramak. Onun dışında başka bir şeye çok üzülmüşsem mutlaka resim yapıyorum. Hiç düşünmediğim tek an resim yapma anı" yanıtını verdi.