28.11.2012 - 21:47 | Son Güncellenme:
U. Kaan Altın
Nasıl mı? İlk gençlik yıllarımın geçtiği Ataköy Marina’da, eski Regatta Çarşısı’ndaydı gittiğim ilk mekân. Tabii aradan geçen 20 yılda yolum buraya pek düşmediği için değişimi izleme fısatım olmamıştı. Çok değişmiş, güzelleşmiş marinanın bu bölgesi. Sıra sıra kafeler, restoranlar arasında seçim yapmak zor. Puppa Mediterranean Brasserie, işte bu mekânlarda biri. Son yıllarda görmeye alıştığımız yeni kafe-restoran stilinin iyi bir temsilcisi. Hem lokanta, hem bar hem de lounge. Benim çok tuttuğum bir tarz değil ama işin hakkını verdiklerini de teslim etmem lazım. Salatadan risotto’ya, pizzalardan etlere geniş bir mönüleri var...
Pazı sarma çok iyi
Başlangıç olarak, peynir tabağı aldık, arkasından tadımlık dana carpaccio. İkisi de lezzetliydi. Sonrasında tattığımız etli pazı sarmaysa tam kıvamındaydı. Bu tabağı gözüm kapalı tavsiye ederim.
Genç ve yaratıcı şef, ana yemek öcesinde yine sıcaklar arasında yer alan Somon&Levrek Robespierre’i önerdi. Kırmadık onu. “Neyin nesidir?” diye sorarsanız eğer, somona sarılmış fırınlanmış levrek şeklinde özetleyebiliriz. “Güzel miydi?”, “Evet”, “Bir daha gelsem şipariş eder miyim?” Hayır. Sorun şurada, bu tip mekânlarda mönünün bu kadar geniş tutulmasına karşıyım. Bence her mekân çok iyi kotardığı lezzetlerin üzerine gitmeli, balıksa balık, etse et... Mönüde hem et hem de deniz ürünleri olmuyor, sırıtıyor bana sorarsanız.
Lezzet kendini satar
Ana yemek için seçimimiz kayın mantarlı risotto yatağında süt danası madalyonları oldu. Bu kadar süslü olmasına gerek yok bir yemeğin adının ama yapacak bir şey yok, bu da yeni trend. Neyse, seçimimiz gayet başarılıydı. Etler lezzetli, mantarın tadı kıvamındaydı. Risotto bir parça dişe gelse, dört dörtlük bir öğün olabilirdi ama yine de sınıfı kolayca geçiyor bu tabak.
Puppa Brasserie, henüz çok yeni bir mekan. Mayıs ayında açmışlar kapılarını. Gördüğüm kadarıyla da gayet iyi götürmüşler bugüne kadar yoğun rekabet ortamı düşünüldüğünde. Umarım uzun ömürlü olurlar...
BAR FOOD DEYİP GEÇMEYİN
60 kapalı, 90 açık teras bölümüyle hizmet veren mekanda mutfak 10.00’da açılıp 23.00’te kapanıyor. Ardından nöbeti bar devralıyor. Bar mönülerinde gayet doyurucu seçenekler mevcut. Köfteden mini hamburgerlere, kalamar sepetinden tavuk kanadına, nachos çeşitlerinden soğan halkalarına atıştırmalıklar sizi bekliyor. Saat itibarıyla tüketip tüketmemek size kalmış!
MÖNÜDEN SEÇMELER
Başlangıç ve çorbaların fiyatları 8-32 TL arasında değişiyor. Sıcak pazı sarmanın ederi, 18 TL. Salataların fiyatları, 17-25, pizzalarsa 18-26 TL. Risotto ve makarnaların fiyatları, 18-24 TL arasında. En pahalı etiketi, deniz ürünlü risotto taşıyor. Ana yemeklere gelince; süt danası madalyonları 34 TL. Hamburger 19, ızgara bonfile 32, ızgara levrek 28 TL. En pahalı tabak, 350 gramlık dana pirzola. Onun da etiketi 38 TL. Puppa’nın kahvaltısı da var. İki kişilik kahvaltı tabağının ederi 45 TL.
Adres: Ataköy Zeytinlik Mah. Rauf Orbay Cad. No: 24 Z04 Ataköy Marina Park AVM Tel: 0 212 560 55 81
www.puppabrasserie.com
SICAK ŞARABI KAÇIRMA
Ataköy’deki Marina Puppa Brasserie, bugünlerde tarçınlı, karanfilli, taze meyveli sıcak şarap sunuyor müşterilerine. Hafta içi 15.00-19.00 arasında ‘Sıcak Şarap ve Pembe Şaraplı Mönü Keyfi’ni tercih edenler, özel indirimlerden de yararlanıyor.