CaddeLEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - PRATiK BiR MÖNÜ

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - PRATiK BiR MÖNÜ

31.07.2013 - 19:56 | Son Güncellenme:

Elif Edes Tapan bugünkü mönüsünde çabuk çorba, tam buğday unlu ekmek, kuru erikli et ve tatlı olarak çikolatalı volkana yer veriyor

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - PRATiK BiR MÖNÜ

Naneli arpa şehriye çorbası

Haberin Devamı

Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler (4 kişilik)
n 750 ml. et veya tavuk suyu n 1-2 yemek kaşığı kuru nane
n 1 bardak arpa şehriyesi

Hazırlanışı: Et veya tavuk suyunu; şehriye ve nanenin yarısıyla birlikte tencereye koyun. Orta ateşte 15-20 dakika, şehriye yumuşayana kadar pişirin. Kalan naneyi ilave ederek servis yapın.

Kuru erikli et

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

Malzemeler (4 kişilik)
n 600-800 gr. kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti (kol ya da but olabilir) n 1 çay kaşığı toz zencefil
n 1 çay kaşığı toz tarçın n 1/2 çay kaşığı kimyon n 1 çay kaşığı pul biber n 2-3 adet karanfil
n 2-3 adet çubuk tarçın
n 15-20 adet kuru erik n 250 ml. sıcak su n 1 soğan n 2 diş sarımsak
n 1 yemek kaşığı zeytinyağı
n 1 limon suyu ve rendesi
n 2 yemek kaşığı bal n 1-2 tutam tuz n 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Zencefil, toz tarçın, kimyon, karanfil ve pul biberi karıştırın. Kuşbaşı doğranmış etleri karışımla ovun. Erikleri sıcak suya koyun. Soğanı ince halkalar halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Orta ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Etleri ilave edin; 2-3 dakika soteleyin. Bal, eriklerin suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz ilave ederek kaynatın. Eriklere, tarçın çubuklarını ilave edin. 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave ederek servis yapın.

Tam buğday unlu ekmek

Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika

Malzemeler
(4 kişilik)
n 1/2 kg. tam buğday unu
n 10 gr. kuru maya
n 1 çay toz kaşığı şeker
n 1 çay kaşığı tuz
n 200 ml. su

Hazırlanışı: Un, tuz ve şekeri eleyin; havuz haline getirin. Ortaya mayayı koyup, su ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Sıcak bir yerde 2 saat bekletin. 120 derece fırında 45 dakika, daha sonra 150 derecede 30 dakika pişirin.

Çikolatalı volkan

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler (4 kişilik)
n 200 gr. bitter çikolata n 75 gr. tereyağı n 2 yemek kaşığı toz şeker
n 2 yumurta ve 1 yumurta sarısı
n 1 yemek kaşığı un

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Çikolatayı benmaride eritin. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın, yumurtaları tek tek ilave ederek tekrar çırpın. Erimiş çikolatayı ilave edin, dikkatlice karıştırın. Muffin veya ufak sufle kalıplarını yağlayın. Toz şekeri serpin, karışımı kalıplara paylaştırın. 190 derece fırında
8-10 dakika pişirin.

YARIN: ZEYTiNYAĞLI ENGiNAR DOLMASI