CaddeLEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - DAMAKLAR ŞENLENSiN

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - DAMAKLAR ŞENLENSiN

17.07.2013 - 19:38 | Son Güncellenme:

Martı İstanbul Hotel Executive Şefi Sabri Eyüp Yunusoğlu’ndan Ramazan’a özel iftar mönüleri almaya devam ediyoruz. Bugün soframızda; yayla çorbası, ızgara piliç şiş, taze baharatlı arpa şehriye ve badem krokanlı un helvası var

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - DAMAKLAR ŞENLENSiN

IZGARA PİLİÇ ŞİŞ-BAHARATLI ARPA ŞEHRİYE
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)- 800 gr. piliç budu (kemiksiz, 2x2 cm. doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 500 gr. zeytinyağı l 16 dal taze kekik
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 20 adet arpacık soğanı

Haberin Devamı

Şehriye için
- 160 gr. arpa şehriye
- 50 gr. tereyağı l 8 dal taze kekik
- 1 YK taze nane l 1 YK dereotu
- 1 YK taze soğan l 340 gr. tavuk suyu

Hazırlanışı: Bir tencerede tereyağını eritip arpa şehriyeleri ilave edin, ağır ateşte yakmadan kavurun. Suyunu ekleyip tuz ve biberle tatlandırın. Üzerini kapatıp demlendirin. Servisten önce tüm yeşillikleri ilave edip karıştırın. Piliç ve arpacık soğan hariç tüm malzemeleri bir mikserde yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Piliç küplerini bu marinede 24 saat bekletin. Sonra soyulmuş soğanlarla şişe takın, ızgarada ağır ağır pişirin, şehriye pilavıyla servis edin.

Badem krokanlı un helvası

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
BADEM KROKAN İÇİN
- 250 gr. iç badem
- 110 gr. toz şeker l 60 gr. su
Helva için
- 110 gr. un l 125 gr. tereyağı
Şerbet için l 225 gr. süt l 150 gr. şeker

Haberin Devamı

Hazırlanışı: İç bademi, suyu, şekeri bir tavaya koyun, ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Şeker önce sulanacak, sonra sararıp kristalleşecek. Karıştırdıkça da bademlerin etrafını şeker kaplayacak. Hiç şeker kalmayınca karışımı, mermer bir zemine döküp soğutun. Soğuyunca merdaneyle kırıp muhafaza edin. Tereyağını bir tencerede hafif eritin, unu ilave edip kısık ateşte 35 dakika kadar yakmadan kavurun. Sütle şekeri karıştırıp unun üzerine dökün, karıştırarak topaklaştırmadan pişirin. Üzerine kırılmış badem krokanı serpiştirerek servis edin.

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
- 30 gr. un l 150 gr. yoğurt
- 1 adet yumurta
- 40 gr. pirinç
- Yarım lt. et veya piliç suyu
- Yarım litre su l Tuz

Üzeri için
- 80 gr. tereyağı
- 15 gr. kuru nane
- 10 gr. pul biber
- 1 YK doğranmış taze nane
- 1 YK doğranmış dereotu
- 1 YK doğranmış taze soğan
- 340 gr. tavuk suyu
- 8 dal taze kekik

Hazırlanışı: Bir kabın içinde suyu, tuzu, yoğurdu, unu, yumurta sarısını çırpın. Diğer bir tencerede, kalan su ve et suyunu ilave edip pirinci pişirin. Pirinç yumuşayınca, çırptığınız yoğurtlu karışımı ilave edin. Karıştırarak pişirin, sonra üzerine tereyağı, biber ve nane eritip servis edin.

Haberin Devamı

YARIN: PiLiÇ DOLMA