Cadde ‘Kendimi kendime ait hissediyorum’

‘Kendimi kendime ait hissediyorum’

01.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Belçika ve Türkiye’de yaşadığı zorluklardan bahseden Hadise, “Ben Türk’üm. İki ülkede de zorbalık yaşadım. Kendimi, kendime ait hissediyorum” dedi

‘Kendimi kendime ait hissediyorum’

SEÇKİN ŞENVARDAR - MESUT YILMAZ / 1964’te Belçika ve Türkiye’nin Türk işçilerin Belçika’ya göçünü kolaylaştırmak amacıyla imzaladığı Göç Anlaşması’nın 60’ıncı yılı kapsamında ‘Gurbet Kuşu Festivali’ coşkuyla kutlandı. Santral İstanbul’da gerçekleşen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika Ankara Büyükelçisi Bay Paul Huynen, Belçika Başkonsolosu Bay Tim Van Anderlecht ve Hadise’nin açılış konuşmasını yaptığı festivalde, Türk kökenli Belçika vatandaşları olan sanatçılar Kubat, Doğukan Manço ve Ali Pınar sahne aldı. Etkinlik öncesinde ise Belçikalı yazar Tom Naegels, göç üzerine yazdığı best seller kitabını konu alan bir seminer de verdi.

Haberin Devamı

Belçika doğumlu olan Hadise, her iki ülkede de yaşadığı zorbalıkları anlattı. Şarkıcı, “Belçika’da “Pis Türk” söylemiyle çok karşılaştım. Böyle bir zorbalık yaşamak, korkunç bir duygu. Gurbetçi olarak başka bir yerde okumak sizi 1-0 önde başlatıyor. 2009 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na seçildim. ‘Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?’ dediler. Belçika’da ise, ‘Bu kız Belçika doğumlu, neden Belçika’yı değil; Türkiye’yi temsil ediyor?’ yazdılar. Kendimi, kendime ait hissediyorum. Hatta hâlâ bazen çekemeyenler ‘Sen bi’ git memleketine dön’ diyebiliyorlar. Ben Türk’üm. Ne mutlu Türk’üm diyene” açıklamasını yaptı.

Belçikalı bir Türk olarak vefa borcunu ödemek için sahneye çıktığını söyleyen Kubat, festivale katılanları halay ve horon oynatarak coşturdu.